dinsdag 24 oktober 2006

Kwekken met de Hyves messenger

De op Jabber gebaseerde Hyves Kwekker gaat vandaag in beta. Ik heb er al even mee mogen spelen en MSN gaat in NL een geduchte concurrent krijgen wanneer Hyves geen al te grote schaalbaarheidsproblemen krijgt.

Het is meer Hyves op de desktop met als feature Instant Messaging overigens. Alle functies van de website heb je hier ook, maar uitgebreid met o.a. presence informatie die je bijvoorbeeld kunt pushen naar al je Hyves vrienden. Anders gezegd, wanneer ik m'n 'wie wat waar' informatie wijzig dan krijgt iedereen dat direct te zien via een notificatie. Over niet al te lang ook op de mobiel, dus Hyves meets Google/Dodgeball zeg maar.

Een groot voordeel bij de start van de Hyves Kwekker is dat je hele vriendenlijst ook direct beschikbaar is, je hoeft ze niet apart toe te voegen om met ze te kunnen kwekken (zolang ze de Kwekker maar hebben). Daarnaast stuur je ook direct Krabbels, Prive-berichtjes, SMS en email naar iedereen, zonder eerst naar de website te hoeven. En wanneer je zo'n berichtje ontvangt krijg je ook weer een notificatie op de desktop. Misschien dat dit de website ook wat gaat ontlasten, een andere manier om sommige bestaande schaalbaarheidsissues op te lossen...

Partijen als Yahoo en MSN hebben vanwege hun schaal een groot voordeel. Maar het gebrek aan flexibiliteit is een groot nadeel in de concurrentie met een lokale partij als Hyves. Dat voel je zowel aan veel van de details als bij de integratie tussen de diensten die Hyves al had via de website en de specifieke (IM) functies van deze desktop client. En dat beloofd veel voor de komende versies;-)

Raymond, Floris & de rest van het Hyves team: veel succes bij de uitrol!

7 opmerkingen:

 1. thanx yme! "En dat beloofd veel voor de komende versies" we gaan ons best doen om aan je verwachtingen te voldoen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal te gek die hyves en ik me blog me daar ook wat af. Maar ben naarstig op zoek naar een link waar ik de Kwekker kan download. Wie kan me helpen? Een Kwekloze Hyver. Groetjes Johny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. http://www.hyves.nl/chat/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. KAN IEMAND EEN LINK NEERZETTEN WAAR IK DE KWEKKER VAN HYVES KAN DOWNLOADEN BEHALVE WWW.KWEKKEN.NL WANT DIE DET HET NIET.

  ALVAST BEDANKT :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. [...] ruim twee jaar geleden, dus nog voor dat ik zelf bij Hyves aan de slag ging, dat ik op deze blog schreef over de Hyves Kwekker die in beta ging. Vandaag gaat ie dat opnieuw, maar nu echt;-) En direct ook [...]

  BeantwoordenVerwijderen