maandag 9 oktober 2006

Geotagging explodeert

Bright schrijft over de snelle opkomst van geotagging. Sinds een tijdje heeft het mij ook gegrepen en ben ik zo'n 15.000 foto's aan het voorzien van een geotag. De eerste resultaten kun je hier zien, zoom in op een bepaald gebied om meer foto's te krijgen. Steeds meer camera's zullen automatisch locatiedata toevoegen aan de foto's die je neemt, maar wanneer je Flickr gebruikt dat kan ik je ook Trippermap aanbevelen, een plug-in voor Google Earth zodat je de locatie veel nauwkeuriger kunt bepalen dan met de Maps van Yahoo die Flickr zelf aanbiedt.

"Vorige week lanceerde Google Benelux de Nederlandse versie van Google Maps voor het web en mobiele telefoons. Twee weken eerder kondigde Nokia de N95 met ingebouwde GPS aan, komt Sony met een losse GPS gadget voor je camera en een maand geleden werd Flickr overdonderd door het succes van de nieuwe geotag feature op hun site. In 24 uur hadden zo'n 1,2 miljoen Flickr-gebruikers hun foto's van geografisch coordinaten voorzien zodat je de foto's op lokatie in Yahoo Maps precies terug kon vinden. Het is duidelijk. Er broeit iets op het web dat elk moment kan gaan exploderen: de toekomst van geotagging."

1 opmerking:

 1. Ben met Google en Picasa aan het geotaggen. Google heft nu ook Picasaweb geintroduceerd. Is allemaal nog wat gelimiteerd in vergelijking tot Flickr, maar volgens mij zijn ze hard bezig.

  Denk dat de volgende stap is om dit te integreren met reisinfo sites zodat je voor boeken van reis gebieden kan verkennen adhv foto's en tags van vele mensen.

  Natuurlijk is Geotagging slechts een van de vele variabelen die je aan foto's kan meegeven.

  Persoonlijk ben ik meer bezig met het 'starren' en text-taggen van foto's zodat ik sneller de juiste foto's terugvind. Hier zijn wel ook al technieken voor zoals riya.com met gezichtsherkenning.

  Scary idee: overheden zullen adhv flickr vermeende criminelen gaan zoeken in de miljoenen geuploade foto's ?! Of sla ik nu door,... denk het niet.

  BeantwoordenVerwijderen