donderdag 9 juni 2005

Opvallende advertenties

Steeds vaker hoor je mensen over het feit dat de tekst-advertenties bij de Google zoekresultaten meer opvallen dan de gewone resultaten. Dit heeft alles te maken met het feit dat ze relevanter worden, zeker naarmate adverteerders beter begrijpen hoe ze ingezet kunnen worden.

"I do a couple of searches on Google, and the suggestions start popping up. Suddenly I notice that the results on the right (i.e., the sponsored links, or ads if you will) are more relevant and appealing to me than the so called "organic results." This is happening more frequently now than before, and I can't really explain why. I just know that I am not the only one to say this."

3 opmerkingen:

 1. Maar als ze de resultaten niet verbeteren dan verdwijnen de bezoekers, dat kost nog meer (misgelopen) geld ben ik bang.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jasper de Vreugt10 juni 2005 om 13:42

  Het lijkt me logisch dat de geadverteerde links vaak relevanter zijn dan de 'organic' results. De marketeer die de advertentie plaatst heeft immers goed nagedacht over de keywords en de tekst die hij daarbij wil laten verschijnen. Bij 'organic' results is gewoon de content van de website gespiderd op basis van het aantal keren dat een woord voorkomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal met je eens, maar wat opvalt is dat gebruikers de advertenties ook steeds beter gaan zien, tegenovergesteld aan gewone banners. Ik debnk dus ook dat zowel de adverteerder als de consument steeds beter de waarde inziet van de advertenties.

  BeantwoordenVerwijderen