woensdag 17 januari 2007

Makkelijk een stamboom maken

Ik heb al eerder gespeeld met genealogie- en stamboomdiensten, maar ze zijn altijd zo lastig te gebruiken. Geni is nu echter gelanceerd en belooft dit allemaal veel makkelijker te maken. Het is nog wel in beta en ze beloven veel nieuwe features voor zowel het importeren (GEDCOM) en exporteren/publiceren/delen van data, iets dat nu nog niet mogelijk is. Gaat leuk worden om te zien welke diensten er ontwikkelt zullen worden op basis van een Geni API...

"You can start creating your family tree on our homepage through (what we hope is) a fun simple interface. It’s extremely fast to build your tree by clicking the yellow arrows in the direction you want to add new family members. As you’ll notice, there is no software download required, no lengthy signup process, and no fees. There is another key advantage of Geni: When you add a relative, you can also enter his or her email address. In that case your relative will receive an email inviting him or her to join your tree. By clicking a link, your relative will be taken to the same family tree you’ve been working on, but re-centered from that relative’s point of view."

12 opmerkingen:

 1. Nou niet zeggen dat je dit niet via techcrunch las...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klopt, maar dat was vorige week al...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Denise van de r Lind18 januari 2007 om 14:07

  "As you’ll notice, there is no software download required...."  Niet helemaal waar. Om de één of andere reden (riegistry?) krijg ik Flash niet geïnstalleerd op één van m'n laptops. Deze download is toch echt wel nodig om de site te kunnen raadplegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat klopt wel, maar dat is geen Geni software. Je hebt ook een browser nodig om de dienst te gebruiken, dat is ook software die je moet downloaden;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dan vul je uit nieuwsgierigheid je eigen naam in en raak je compleet verslaafd. Ik kan niet wachten tot het delen van data mijn 'tree' gigantisch uitbreid. Kom ik zo nog nog weer in contact met mijn vele neven en nichten die ik in geen jaren gezien heb? We wachten af, maar het gebruikersgemak is groot en dat is een pre!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Is inderdaad redelijk verslavend. Helaas is er recent een uitgebreid onderzoek gedaan naar mijn voorvaderen en het resultaat daarvan, een heel boekwerk, moet ik nu in Geni gaan invoeren;-)  Gelukkig luisteren ze goed daar, nieuwe features kunnen we snel verwachten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Yme Bosma,

  Ik ben journalist en bezig met een verhaal over Second Life. Jij wordt door Nederlandse SL'ers gezien als een belangrijke bron van kennis. Zou ik ergens volgende week een keer telefonisch met je kunnen spreken?

  Graag reactie op: pde.winter@kpnplanet.nl  Ik hoop van je te horen  Pierre

  BeantwoordenVerwijderen
 8. kan je hier geen stambomen maken op de websaite ?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nee, dan moet je hierheen gaan: www.geni.com

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wij zitten bij de invoer van familieleden inmiddels over de 2000 heen... hebben een 'relatie' met Karel de Grote (jawel de echte) en kunnen niet wachten tot we elkaars stambomen kunnen koppelen. Ook wij geven 'bugjes' en wanted features door aan Geni.com en de eerste grote wijzigingen zij al doorgevoerd. Nu kunnen 2 personen van hetzelfde geslacht ook met elkaar trouwen of kan er een relatie zonder huwelijk worden ingevuld. Dat maakt dat ook in het heden de boom wat eenvoudiger (en waarheidsgetrouwer) kan worden uitgebreid. Spreek ineens via de e-mail nu inderdaad een neef die ik in geen 30 jaar gesproken heb! ;-). En mijn oma van 90? Die heeft weer heel wat gespreksstof op de zondag bij de koffie. Wat is internet toch een sociaal gebeuren :D

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goed om te horen! Ik wacht zelf ook op de stamboom-fusie feauture, is het belangrijkste dat mis vooralsnog...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik moet voor school een stam boom maken maar weet niet meer hoe het moet ben het kwijt me opa maaakt een helleeeee lange maar ik weet het niet meer dus ik zoek nu plaatjes enzo en hoe je het maakt

  xx estee

  BeantwoordenVerwijderen