dinsdag 23 januari 2007

Besturingssystemen zijn niet belangrijk

De laatste maanden lees ik steeds vaker over Parallels, een produkt dat je in staat stelt om gelijktijdig meerdere besturingssystemen te hebben draaien op bijvoorbeeld een Apple. Maar elke keer wanneer ik er weer over lees denk ik tevens dat het me steeds minder zou uitmaken welk OS ik heb draaien, OS X, Linux, Vista, etc... Ik doe namelijk bijna alles al binnen de browser. Office is het enige programma dat ik frequent buiten de browser gebruik, maar eigenlijk hoeft dat ook al helemaal niet meer. Ik ben wel altijd online, en dat is vooralsnog een voorwaarde voor een web-based leven. Al zullen web applicaties ook steeds vaker offline gebruikt kunnen worden...

"While the last version of Parallels allowed you to run both operating systems at once, it still required you to switch back and forth between the two. Now, however, Parallels' Coherence product, which the company says will ship by mid-February, lets you keep multiple windows open on your desktop, just as you normally would, running a variety of applications. Except now you can switch between windows running Windows and Mac applications just as if they were all Mac."

4 opmerkingen:

 1. Eens! Eigenlijk is je lokale hardware (of het nu een mobieltje, een laptop of een tv is) een cache voor wat je doet op Internet. Iets dat je nodig hebt zodat iets sneller gaat. Of iets dat anderen kunnen gebruiken om complexe taken te verrichten. Mensen vinden het OS steeds minder interessant.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Denk dat ze het nooit interessant hebben gevonden, maar er noodzakelijk toch veel tijd aan kwijt waren;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. [...] Sinds vorige week gebruik ik Vista, maar zoals ik eerder al schreef maakt het eigenlijk niet zoveel meer uit welk besturingssysteem je gebruikt. Ik heb Office 2007 nog niet eens geinstalleerd en mis het niet. Mark Cuban heeft ook zo zijn gedachten over de toekomst van Personal Computing en kijkt daarbij specifiek naar de rol van de spelcomputers als de Xbox en PS3. Een trend die ik een paar maanden terug ook al opmerkte. [...]

  BeantwoordenVerwijderen
 4. [...] speel wel eens met de gedachte om Microsoft Windows in te ruilen voor een Linux ditributie als OS. De [...]

  BeantwoordenVerwijderen