dinsdag 31 mei 2005

Business bloggers

Moet nog even wennen aan de term 'business blogger', maar goed. Ik zie veel positieve reacties op de het nieuws dat Emerce gaat samenwerken met een aantal weblogs waaronder deze. Maar ik zie ook een aantal opmerkingen en vragen omtrent het commerciƫle karakter ervan. Blijven we objectief, gaan we onze bankrekening spekken, gaan de blogs een reclamezuil worden, gezwicht voor het grote geld?

Voor Michiel, Frank en Erwin kan ik niet spreken, maar mijn motivatie om hieraan mee te werken is vooral gelegen in het experimentele karakter ervan in de bredere context van de ontwikkeling van Emerce. Voor wat betreft mijn andere 'commerciele' weblog, Panbo, is dit een heel ander verhaal. Daar gaat het mij er juist om te bekijken hoe een 'amateur' geld kan verdienen met een weblog. Alles op Yme.nl doe ik omdat ik het leuk, leerzaam en handig vind, ik stop er ook snel mee indien andere belangen daar een overhand in zouden krijgen.

Update: mooie quote gevonden in dit kader bij Gapingvoid:

"This is what the internet is really about- this is what causes the excitement. It's all about giving more people control over their own business models, not relying on third parties to supply them. This is true in publishing, retail, advertising, the law, you name it."

2 opmerkingen:

  1. Dag Yme, vwb de ervaring van mij als lezer moet ik kwijt dat ik de advertentie rechts wel erg groot en knipperend vindt. Mijn aandacht wordt er door afgeleid van de tekst. Maar dat zal ook wel de bedoeling zijn. Kun je wat meer vertellen over 'het experimentele karakter in de bredere context van de ontwikkeling van Emerce'? Wat moet ik me daar bij voorstellen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En over die banner, ja hij is groot.... Al wen ik er zelf snel aan. En ik lees zelf eigenlijk alleen RSS-feeds, vooralsnog niet zo'n last van banners daar.

    BeantwoordenVerwijderen