zaterdag 23 december 2006

Weekendje TV kijken: The Venice Project

Met wat rustige dagen in aantocht heb ik tijd om wat leuke nieuwe speeltjes te testen. De Wii staat al drie weken nagenoeg ongebruikt te wachten en gisteren kreeg ik de (mooie!) Blackberry Pearl binnen, daarover later meer. Nu eerst The Venice Project.

Redelijk wat mensen hebben moeite om een beta-account te krijgen, de reviews zijn dus ook erg mager. Met als meest schrijnend voorbeeld Gizmodo die stellen dat dit iniatief de YouTube killer gaat zijn. TVP is echter iets anders dan YouTube dus die stelling is wat onzinnig, zeker aangezien de meeste YouTube content niet via YouTube.com bekeken wordt, maar juist op andere websites die YouTube filmpjes embedden. Vooralsnog is er echter geen TVP-player die je kunt embedden in een website.
Ik heb nu 10 dagen toegang, zowel op m'n laptop als op de MediaCenter thuis, en er zijn een paar dingen die mee opvallen:

  • Het werkt. Binnen 30 seconden heb je video-on-demand op de TV in de huiskamer (in mijn geval dan;-)). Er is redelijk wat content beschikbaar, maar dat zal veel meer moeten worden om het op lange termijn interessant te houden. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe 'open' TVP gaat worden vanuit een producent perspectief.

  • Ik mis een afstandsbediening, de WMC-remote werkt niet met TVP...

  • De kwaliteit is ok (full-screen op een 32-inch LCD TV), niet verbazend goed. Ik zie een redelijk varieteit in de kwaliteit van de video, ik heb het idee dat er continue rekening gehouden wordt met de beschikbare bandbreedte. Maar er zijn nagenoeg geen schokken in het beeld.

  • Een korte commercial (3 seconden) wanneer je een ander programma op zet. Zeker niet storend.


Al met al kan ik me best voorstellen dat dit de enige interface zal zijn voor mijn TV behoeften. Indien de content aanwezig is en het een 'open' systeem zal zijn voor de echte niche/persoonlijke content. Maar ik ben bang dat wanneer iedereen tegelijkertijd op deze manier TV wil gaan kijken (600 kbit/s) de kabelaars en telco's niet zo heel erg blij gaan worden;-)

Later meer...

1 opmerking:

  1. zie ook hier:
    http://blogs.magnus.nl/mblog/2006/12/serieuze-speler-voor-p2p-tv/

    BeantwoordenVerwijderen