maandag 25 december 2006

Weblog tikkertje

Via Mirjam Windrich ben ik inmiddels ook gevraagd om 5 relatief onbekende dingen over mijzelf te vertellen. Een spelletje genaamd Blog-Tag, gestart door Jeff Pulver.

 1. Ik heb mijn eerste weblog 6 maanden geleden verkocht, Panbo. Hij ziet er nog steeds hetzelfde uit als toen ik 'm startte en de weblog was na 2 maanden al een groot succes. O.a. door een interview met Gizmodo, toen veruit de grootste gadget-weblog.

 2. Ik heb gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en de Erasmus Universiteit, maar mijn scriptie ter afronding van de studie bedrijfskunde heb ik nooit afgemaakt aangezien ik vlak voor het einde door Bas Verhart werd gevraagd om bij MVLG (nu Lost Boys) te starten. En dat ging niet goed samen;-)

 3. Ik eet geen vlees of vis, nog nooit geproefd zelfs...

 4. Ik ben bezig om alle filmpjes en foto's vanaf mijn geboorte te digitaliseren, te geotaggen en toe te voegen aan www.yme.nl.

 5. Ik wilde eind jaren '90 de reclame in, net als mijn vader en zus, maar besloot na een 'proefperiode' bij Young & Rubicam in Dubai en Tel Aviv gelukkig dat dergelijke bureau's niet de beste uitganssituatie hadden om te profiteren van de stormachtige opkomst van het web.


De bloggers die ik bij deze ga taggen zijn Ronald Carpentier, Ton de Jong, Yuri van Geest, Marco Derksen & Raimo van der Klein.

14 opmerkingen:

 1. Hi Yme,  Volgevreten van 1ste kerst dag lees ik nu je post. Leuke surprise zo op het eind.. ;-)  Gr,  Raimo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yme,  Ik sluit mij volledig aan bij Raimo, in alle opzichten ;-)  Jouw idee om alles vanaf geboorte te digitaliseren en geotaggen vind ik inspirerend.  Doet mij denken aan de fascinerende film Tarnation (2003), de eerste reality biopic gebaseerd op allerlei (video-)materiaal in de jeugd van de regisseur/acteur. Boeiend ! Ik verwacht dat er de komende jaren steeds meer films komen in de stijl van Tarnation. Uiteraard is het nu nog edited door de maker zelf.  Ik kan mij voorstellen dat mensen op basis van jouw (geotagged) materiaal een unieke representatie van jouw leven zullen gaan maken op den duur, als experiment, cadeau of als gimmick :-) Of van bekende mensen danwel idolen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Grappig, las van de week nog de post van Calacanis over zijn blog tag: http://www.calacanis.com/2006/12/19/ive-been-tagg.... Deze kettingbrief gaat hard!  Nu het antwoord nog, ga er eens goed op broeden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Moet eerlijk zeggen dat ik in eerste instantie heel koppig was en hier niet aan mee wilde doen. Ben uiteindelijk toch gezwicht ;-)


  http://www.upstream.nl/comments.php?id=370_0_1_0_...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. [...] Toch leuk om te zien hoe snel zo’n fenomeen rond gaat. Ik zag het eigenlijk voor het eerst bij Boris, daarna bij Robert, Frank, Yme en uiteindelijk bij Raimo die het stokje weer door heeft gegeven aan mij. Het is heel eenvoudig vertel 5 onbekende dingen over jezelf en geef het stokje weer door. Heb je geen idee waar dit over gaat lees dan dit even. [...]

  BeantwoordenVerwijderen
 6. [...] Just been tagged by Yme. So you probably know the drill.. Time to share 5 things with you you don’t know yet. [...]

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De kettingblog is via Marco en Stephan Fellinger bij mij terechtgekomen. Inmiddels staat mijn bijdrage online.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat grappig dat iedereen, zij het na enige aarzeling, toch meedoet met het 'tikkertje'. Het levert prikkelende stof op. Misschien is het een idee om ook iets dergelijks te doen over de 5 dingen die je je het meest afvraagt. Zonder al te filosofisch te worden, maar toch, ach... waarom ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. [...] Ik had Yme al een tijdje niet gesproken, en hij maakte me er fijntjes op attent dat hij me uitgenodigd had om mee te doen met weblog tikkertje. Het idee van weblog tikkertje is dat je vijf (relatief) onbekende dingen over jezelf vertelt, en vervolgens vijf anderen uitnodigt om hetzelfde te doen. Een soort kettingbrief, maar dan anders. [...]

  BeantwoordenVerwijderen
 10. [...] Ton (Taeke voor intimi) is getikt. Ik bedoel aangetikt, door Yme. In een spelletje dat bekend is komen te staan als weblog tikkertje. Vertel 5 relatief onbekende dingen over jezelf. Ton noemt het een soort kettingbrief, maar dan anders. En hoewel ik overwogen heb om niet mee te doen is de angst voor het verbreken van de ketting en de onheil die ik daarmee over me afroep een belangrijke drijfveer om de volgende 5 punten op te noemen: [...]

  BeantwoordenVerwijderen
 11. jaa ik ben het er helemaal mee eens (weet alleen niet waarmee) maar ik ben het er helemaal mee eens maar wat ik ff wou zeggen is dat jullie ook plaatjes op deze sait moeten doen ! zo is het zo saai en nu heb ik nog geen plaatjes voor me verlsag mjaa nog sucses met jullie sait doegg ..

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Grappig spelletje wel, zo kom je nog eens wat te weten over mensen. Wie weet plaats ik dit ook ooit nog eens op m'n eigen weblog.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. [...] intimi) is getikt. Ik bedoel, aangetikt door Yme. In een spelletje dat bekend is komen te staan als weblog tikkertje. Vertel 5 relatief onbekende dingen over jezelf. Ton noemt het een soort kettingbrief, maar dan [...]

  BeantwoordenVerwijderen
 14. [...] intimi) is getikt. Ik bedoel, aangetikt door Yme. In een spelletje dat bekend is komen te staan als weblog tikkertje. Vertel 5 relatief onbekende dingen over jezelf. Ton noemt het een soort kettingbrief, maar dan [...]

  BeantwoordenVerwijderen