maandag 19 februari 2007

Vragen aan Ymerce

Ik krijg zowel online als offline veel suggesties en feedback op Ymerce. De discussies rondom de berichten zijn over het algemeen ook erg levendig en interessant, maar ik wilde toch nog een andere manier introduceren om jullie meer invloed te geven op de zaken waarover ik schrijf, en wij vervolgens weer discussiëren.

Dus...

Heb je een stelling waarop je graag wilt dat ik reageer? Een vraag over de onderwerpen waar ik (nog niet) over schrijf? Advies nodig? Wil je mijn mening? Een interessant artikel geschreven of gelezen? Laat hier een reactie achter en je suggestie verschijnt automatisch aan de rechterkant op Ymerce bij de Reacties & vragen. Zo gauw ik tijd heb zal ik er op reageren, indien de suggestie de moeite waard is uiteraard..;-)

37 opmerkingen:

 1. Mooi initiatief Yme. Blijf echter ook vooral zelf met onderwerpen komen; de frisse manier waarop je tegen onderwerpen aankijkt en de breedte van de onderwerpen spreekt me enorm aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. [...] het kader van de Vragen aan Ymerce bij deze de eerste stelling, eentje waarop ik later vandaag ook zal reageren tijdens het Hot100 [...]

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat blijf ik zeker doen Polle, ik zocht alleen een manier om suggesties van anderen te gebruiken. Vanmiddag de eerste;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah, leuke manier om van gedachten te wisselen. Ik ben benieuwd naar je mening over het nut van of bruikbaarheidseisen aan widgets. Een stapje terug.  In Mac OSX zit onder de F12-knop standaard een apart scherm voor widgets, kleine applicaties die maar 1 ding doen. Bijvoorbeeld: snel iets opzoeken in de Van Dale, treintijden opscharrelen of in een handomdraai een Tinyurl maken. Je hoeft niet naar een website te klikken en hebt een bepaalde webfunctie direct onder je vingers. Microsoft heeft widgets, zogeheten gadgets, ook geintroduceerd in Windows Vista. En aan de andere kant zie je op het web widgetdiensten als Netvibes, Google.nl/ig en Yahoo Konfabulator. En op mobiele telefoons lijken widgets me uitstekend tot zijn recht te komen als losse apps in de kleine interfaces.  Neem de tijd om je mening te vormen over widgets in OS'en, het web en apparaten. Hopelijk wil je die op een gegeven moment een keer delen in een blogbericht of hier in het reactiepaneel.  Het is een wat open vraag. Maar dat geeft je aan de andere kant alle vrijheid om het onderwerp te belichten.  Leuk inititiatief inderdaad!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh sorry ... bij Kwekken / Hyves ..........

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Yme,  Vraagje, weet jij of de computer een geschiedenis bijhoudt net als bij MSN Messenger? Txs!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Maria, dat weet ik helaas niet. Moet je toch even bij Hyves zelf vragen....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. weet jij misschien of het blad Emerce bij de betere tijdschriftenwinkel te koop is?  Gr,

  Ronald

  BeantwoordenVerwijderen
 9. @Eto ... ik ontving ook een mail van je met de linktip naar maxedaicttalent.nl ... bloggers spammen wordt niet zo op prijs gesteld.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mijn vraag aan Yme is als volgt:  Gezien de enorme hoeveelheid innovaties die ons momenteel grijpen, gezien de ontwikkeling van information discernment (Linda Stone), gezien de toegenomen hoeveelheid producties van mensen zelf en gezien het feit dat mensen beperkte hoeveelheid tijd (en geld) hebben, wat denk jij dat er in grote lijnen gaat gebeuren met de verschillende mediavormen en waarom ?  In concreto, hoe zie jij het mediaconsumptiepatroon in het jaar 2012 en wat is hierbij de impact van sociale/netwerk (economie) filters op dit consumptiepatroon ?  Ik kijk uit naar jouw visie ! (jouw prachtige visie stuk voor TvM inzake aandacht, intenties, vertrouwen, pull is hierin wellicht een aanloop ?)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Alle contentmixende zichzelf iets te belangrijk vindende bloggers are dying to know: hoe krijg jij zo gracefully je Flickr foto's op http://www.yme.nl/personal/ en geremixed naar Twitter?

  Flickr > [ONBEKENDE WP PLUGIN > Wordpress > [ONBEKENDE WP PLUGIN] > Twitter

  Thanx :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. [...] vraagt zich af hoe ik zo makkelijk foto’s gemaakt op mijn mobiel netjes op Twitter (en op mijn blog, [...]

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hallo Yme,  namens 1 van onze klanten ben ik op zoek naar het aantal unieke, maandelijkse bezoekers van www.yme.nl + de (eventuele) advertentiemogelijkheden.  Alvast hartelijk dank voor je reactie.  Vriendelijke groet,  Kim van Eijsden

  Capita BV

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Kim,  Dat ligt ergens tussen de 5K en 10K unieke bezoekers per maand op de website zelf. Daarnaast wordt de content op verschillende manieren hergebruikt op andere plekken.  Qua mogelijkheden hangt het een beetje van de adverteerder af, daar kun je me het beste even over mailen op mail@yme.nl.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Beste Yme,  Ten eerste complimenten voor de site! Gezien jouw deskundigheid, heb ik een vraag;  Ik merk binnen mijn vriendenkring (gem. Leeftijd +/- 26) een groeiende afkeer tegen hyves en myspace. Na enkele discussies kwam naar voren dat deze community sites een groeiend effect hebben op het ‘offline’ sociale leven.  Profielen worden steeds vaker bekeken bij sollicitaties, maar veel mensen voelen zich ook bekeken en beoordeeld door ‘vrienden’. Even heel negatief gezegd; er wordt gekeken of jouw leven wel klopt, leuk en succesvol is. Dit wordt afgeleid van het aantal vrienden, posts, foto’s etc.  Voorbeeld: Een oude vriendin post een bericht en vervolgens krijg je vragen van je vriendin over wie dat dan wel mag zijn.  Veel jongeren geven hun privacy weg zonder te weten wat daarvan het effect is, denkt u dat ze, als ze de effecten ervan ondervinden, nog steeds gebruik zullen blijven maken van sociale netwerken?

  BeantwoordenVerwijderen
 16. [...] Pontier stelt mij de volgende vraag: “Veel jongeren geven hun privacy weg zonder te weten wat daarvan het [...]

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Beste Richard, deze plek is niet bedoeld voor ongevraagde zelfpromotie... Ik moet je bericht daarom ook verwijderen. Succes met de website iig.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Gegeven de discussie over portabiliteit en open netwerken.  Dave Winer stelt: "There are enormous economic incentives for companies that run social networks to not let users of other networks access their services. Shareholder value is a function of how many users they have, how they are "monetized" and how hard it is to switch. The harder it is to switch, the more money each user is worth. Any exec that did anything to decrease the number of users they control would probably be fired. So anything that depends on this isn't very likely to happen, in existing networks. Permalink to this paragraph" (Zie http://www.scripting.com/stories/2007/08/20/podca... ) Zie jij dit ook als de grote reden waarom veel netwerken nog niet open zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Yme, de foto op de site lijkt wel van de Microsoft Entrepreneur bijeenkomst te zijn. heb je meer foto's of een overzicht van aanwezigen? ik herken mezelf op de foto.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Monique van Dusseldo6 december 2007 om 13:11

  Om de zoveel tijd dendert er weer een hoeveelheid uitnodigingen voor een nieuw of vernieuwd netwerk binnen. Onlangs heb ik een stortvloed van Plaxo Pulse emails ontvangen, en nu sijpelen de Spock uitnodigingen binnen. Spock, een soort search engine voor personen. Ik heb inmiddels besloten hier en daar maar eens wat profielen weg te halen, die ik toch niet gebruik. LinkedIn en Plaxo zijn voor mij wel handig, Hyves, Orkut, en zo wat zaken niet.  Maar Spock? Is Spock belangrijk, anders, relevant? Wat vindt Yme?

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hey Yme...komende donderdag is het Bowlr-tijd! Als Twitter Allstars zitten we bij Hyves in de poule dus bereid je maar voor...Hier alvast een videootje voor jullie om warm te draaien...tot donderdag!


  http://www.vimeo.com/641606

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Beste Yme,  An De Jonghe, CEO TrendQ & Ulysses Consulting, heeft net een grootschalig onderzoek naar deze netwerken afgerond en de resultaten daarvan werden gebundeld in het boek: "Social Networks around the world. How is web 2.0 changing your daily life?". (link). Meer informatie en illustraties vind je hier: link.  Ik dacht dat dit je wel zou kunnen interesseren...  Met vriendelijke groeten,

  Annelies De Becker

  BeantwoordenVerwijderen
 23. En met 'deze netwerken' bedoel ik sociale netwerken.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. We zijn net begonnen (letterlijk net) met LeefJedoel.nl Een community waar je geholpen wordt om alles uit je leven te halen. In de VS bestaat er 43things.com waar onze website op geinspireerd is. Het is onze optiek leuker om met doelstellingen bezig te zijn in een community waar iedereen dezelfde taal spreekt. Zo is denk ik Hyves ook een plek gaan krijgen waar bijvoorbeeld Myspace al bestond. Wat denk je van een Nederlandse variant van 43things? Het is volledig gemaakt in Ruby on Rails. Wil je er eens mee spelen en vertellen wat je gevoel is?

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Zijn er al plannen om Bandcamp players toe te staan als widget op hyves? Zie ook: http://www.erwinblom.nl/2008/09/22/bandcamp-is-ee...

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Goedemorgen Yme,  ik denk, nee weet bijna zeker, dat ik eigenlijk op de verkeerde deur aan het kloppen ben, maar ik kwam tijdens het surfen vanaf Twitter, toevallig bij deze weblog terecht en besloot je toch deze vraag te stellen.  Wat is nou bij hyves een criterium dat je artiest bent. Ik zie heel veel beginnende zangers en zangeressen die via hyves hun bezoek aan talentenjachten willen promoten of hun optreden in het buurthuis. Ik vind dit prima, begrijp me niet verkeerd. Jeroen van der Boom was een paar jaar geleden ook maar iemand die hooguit bekend was van zijn typetjes op de radio, maar hij was ook dezelfde zanger die nu Nederland mee-vertegenwoordigd op het songfestival. Dus waarom zou je een drempel willen opgooien voor iemand die ooit nog eens door zou kunnen breken.  Daarom verbaast het me enorm dat een van de weinige Nederlandse artiesten die ooit internationaal is doorgebroken, die zowel in Amerika als Nederland ook voor vele andere artiesten geschreven heeft en nu met zijn originele jaren 80 band weer op de buhne staat en nieuw materiaal maakt, meermaals van Nina te horen krijgt dat zij niet vind dat hij artiest genoeg is voor een artiestenstatus.  Dus daarom eigenlijk mijn vraag. Wat is dan jullie criterium om iemand wel of niet een artiestenstatus te verlenen?  Marque.  (p.s. De artiest waar ik op doelde is Alides Hidding (http://alides-hidding.hyves.nl) de oprichter en zanger van de Time Bandits, die dus tot in Europa en Amerika verschillende malen op de hoogste positie in de hitlijsten kwamen)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Marque, dat moet een misverstand zijn. Alides krijgt nu ook artiestenstatus.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Dank je wel. Ik vond het al zo vreemd, dat ik niet dacht dat dit een echte policy was. Ik ben benieuwd naar de nieuwe platen die hij wilde laten horen :)  Nogmaals bedankt voor de moeite

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Beste Yme,  Voor mijn afstudeerscriptie doe ik onderzoek naar hoe je sociale netwerken en mobiele telefoons kunt inzetten ter promotie van online interventie over mentale fitheid onder jongeren (16 t/m 22 jaar).

  Met dit onderzoek wil ik helderheid verschaffen hoe je jongeren kunt bereiken met sociale netwerken en mobiele telefoons voor e-therapiesessies zoals die bijvoorbeeld op www.hulpmix.nl en www.gripopjedip.nl worden aangeboden. Door dit onderzoek kunnen jongeren wellicht in de toekomst beter bereikt worden waardoor ze kunnen werken aan een fittere mentale gesteldheid.  Voor dit onderzoek beschik ik helaas niet over een budget. Ik heb wel 200 respondenten nodig voor de representativiteit. Heb jij misschien een suggestie hoe ik mijn doel kan bereiken?

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Beste Yme,

  Het jaar 2009 stond bol van sombere clichés over recessie, de macht van de retailers en de onbereikbare consument. Allemaal waar, maar wij zijn ervan overtuigd dat het in het leven om energie draait. En je met optimisme en inventiviteit nog steeds hele mensenmassa’s in beweging krijgt. Om onze overtuiging kracht bij te zetten hebben we voor de jaarwisseling iets speciaals ontwikkeld: Delete 2009

  Uit onderzoek weten we dat mensen hun slechte herinneringen aan 2009 liever kwijt dan rijk zijn (rijk is in dit verband sowieso niet het goede woord). Sommigen zouden 2009 er als het ware in z’n geheel uit willen knippen. Met Delete 2009 bieden we hen een unieke plek om die negatieve balast officieel overboord te zetten. Alles gaat op één grote server en die brengen we 1 januari 2010 tot ontploffing. Eerste waarnemingen leren ons dat het therapeutisch werkt. Mensen zijn ronduit opgelucht en gaan weer fris en fruitig het nieuwe jaar in.

  We doen dit voor iedereen die in 2010 een nieuw begin wil maken. Maar in het bijzonder ook voor de Orange Babies. Deze organisatie zet zich al meer dan 10 jaar in voor zwangere vrouwen met HIV en hun baby's in Afrika. Delete 2009 is gratis, maar we vragen iedereen die zijn verhaal upload een vrijwillige bijdrage te leveren aan Orange Babies.

  Hopelijk vind je het ook zo bevrijdend dat je er een stukje aan wilt wijden. Als we je daarbij ergens mee kunnen helpen moet je het zeker laten weten.

  Bij deze alvast hele fijne feestdagen gewenst. En een opgeruimd begin van 2010!

  Guy Sie

  Namens de ETCETERA-groep,
  Etcetera, Van Wanten Etcetera, Red Urban, Databay en Creative Venue

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Beste Yme,

  Binnenkort beschik over leuke, interessante content waarvan ik denk dat het goed bij jullie website en doelgroep past. Naar welk e-mailadres/persoon kan ik deze content sturen?

  Met vriendelijke groet,

  Sarah Gouda

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Beste Sarah,

  Ik denk dat het eenvoudigste is om een Hyves profiel aan te maken, goede content doet het daar goed;-)

  Yme

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Er zijn veel onderzoeksgegevens over leeftijd en social media. Weet u of er onderzoeksgegevens zijn over opleidingsniveau en social media? m.a.w. is voorkeur en gebruik van social media afhankelijk van het opleidingsniveau? Zowel wat betreft middelbare school als beroepsonderwijs en wetenschappelijk onderwijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Beste Yme,

  Je bent genomineerd voor een Adward, de award voor Online media man 2010. Van harte gefeliciteerd!

  De Adward is een jaarlijkse erkenning voor de man en vrouw die een bovengemiddelde bijdrage hebben geleverd in de professionalisering van de online industrie. De winnaars zijn ondernemende individuen die een eigen visie op het vak combineren met aantoonbare prestaties op het gebied van online campagnes en/of digitale innovaties.

  Vanaf 24 november kunnen vakgenoten hun stem uitbrengen op zijn of haar favoriet via www.adwards.nl. Vrijdag 10 december om 12.00 uur sluit de voting en worden de stemmen geteld. De deskundige vakjury zal een gewichtige keuze maken uit de drie heren en de drie dames met de meeste stemmen.

  Woensdag 15 december vindt – tijdens IAB’s Interact 2010 (www.interact2010.nl)- de uitreiking van de Adwards plaats. Tijd: 17.00 – 17.30 uur. Locatie: Pakhuis de Zwijger te Amsterdam. Hou een gaatje in je agenda vrij want wie weet ben jij dit jaar de winnaar van de Adward 2010, dé prijs voor Online media man van het jaar.

  Dit jaar worden de Adwards voor de 4e keer uitgereikt. Winnaars van de voorgaande jaren zijn Stephan Fellinger (o.a. SpinAwards), Annemiek Verhagen (Tapps), Raymond Spanjar (Hyves), Heleen van Oord (DQ&A), Mathys van Abbe (Mobypicture) en Marjolijn Kamphuis (Dutchcowgirls, OKGO.nl)

  Met vriendelijke groet,

  De vakjury;
  Joost Phoelich (IAB), Marjolijn Kamphuis (Dutchcowgirls, OKGO.nl, Online media vrouw 2009), Mathys van Abbe (Mobypicture, Online media man 2009), Rebecca Rijnders (Emerce), Matthijs van den Broek (Marketingfacts) en Edwin Basten (Online Marketing Group)

  BeantwoordenVerwijderen