zondag 18 februari 2007

Advies van Alfred Levi is goud waard

Althans, wanneer je marketeer (en klant van MM&MO) bent en regelmatig wakker ligt van al het nieuws rondom Second Life, en vergelijkbare virtuele werelden, maar niet goed weet wat je er zelf mee moet. Alfred Levi vertelt je dan dat Second Life niets meer is "dan een drug voor mensen die niet tevreden zijn met hun echte leven." En dan slaap je natuurlijk weer lekker. Alfred Levi als de psycholoog die je geruststelt dat het allemaal wel goed komt.

Gisteravond mocht hij weer optreden, dit keer bij Rondom 10.

Ik werd vooraf geinterviewd door de redactie van Rondom 10 en het werd me al snel duidelijk dat Levi gebruikt ging worden vanwege zijn eerdere kritische uitlatingen. Niet vanwege de juistheid van zijn visie, maar gewoon omdat hij negatief is. En hij trapte prima in die val.

Zijn klanten hopelijk niet.

Update: zie ook het verslag van Niels, "die 'gehandicapte jongen in een rolstoel met een communicatieachtergrond'"

4 opmerkingen:

 1. Beste Yme,  Dank voor de verwijzing. Het was leuk om eens over iets anders dan een handicap te spreken...Er zijn belangrijker zaken. Ik blijf je blog volgen, zoals altijd. Groet, Niels Schuddeboom

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De echte sl verslaving is in de uitzending niet aan de orde gekomen. Een sl verslaving komt door het samengaan van de game-achtige omgeving en de sociale context. Ondergtekende speelde in zijn periode van verslaving met meerdere avatars simultaan. Door de extreme snelheid waarmee sociale contacten ontstaan en ontwikkelen wordt de speler in het spel gezogen. Dit gebeurt op een volstrekt andere manier dan bij World of Warcraft.

  In het dagboekfragment van ondergetekende (Zie onderstaande link) komt aan de orde dat er sprake is van toeganklijk maken van het onderbewuste. Denk hiebij aan het gedachtengoed van Jung.
  http://pietrau.blogspot.com/
  Waarschuwing.. de link bevat expliciet materiaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wil hier graag de volgende links van Henry Jenkins - mediaprofessor van MIT - van harte aanbevelen. Gaan allen specifiek over Second Life en de vele (on)zin verhalen maar dan wel een slag dieper.  Ik heb tot nu toe nog geen beter verhaal over Second Life gelezen dan deze met onder meer bijdragen van Clay Shirkey, Beth Coleman, Peter Ludlow en Mark Wallace. Het zijn een aantal onderdelen (3 stuks), veel lezen maar zeer de moeite waard naar mijn idee.  "I've seen lots of virtual communities, ranging from the WELL, to Mindvox, to the Italian PeaceLink network of the 90s. The WELL was not important because of how many people were there, but who was there and what they were doing. I made so many amazing contacts there, ranging from people like Mike Godwin and John Perry Barlow, to Josh Quitner, Howard Rheingold, Bruce Sterling, Jon Lebkowsky, R.U. Sirius, and the list could go on and on. The contacts I'm making and the things I am learning in Second Life are even more amazing, perhaps by an order of magnitude."


  http://www.henryjenkins.org/2007/02/the_news_from...

  http://www.henryjenkins.org/2007/02/the_news_from...

  http://www.henryjenkins.org/2007/02/second_life_r...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Yuri, ik ken de artikelen, maar wat is het punt dat je er mee wilt maken? Dat SL meer is dan een spel waar je verslaafd aan kunt raken?

  BeantwoordenVerwijderen