donderdag 28 juni 2007

Weer een Second Life presentatie

Twee weken geleden nog in Wenen, vandaag weer in Bussum een presentatie gehouden over Second Life en virtuele werelden in het algemeen. Dit keer met een marketinginvalshoek. In m'n presentatie ook wat quotes aangehaald van Bas en Marco uit dit artikel op Marketingfacts, lees vooral de reacties om te begrijpen waar het vandaag over ging. Hier kun je de presentatie (zonder toelichting uiteraard) downloaden (PowerPoint bestand).

7 opmerkingen:

 1. Ben benieuwd! Hoe was de dag? Hoe stonden de bezoekers tegenover VW?

  Ga nu je preso downloaden, ben er benieuwd naar..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Was een positieve sessie, gebeurt veel op dit terrein. Ook door de wat grotere partijen, verhalen van ING en ABN waren interessant. Maar zeker ook die van een DutchXchange bijvoorbeeld.  Presentatie zal je niet zoveel uithalen zonder de toelichting. Was meer voor de deelnemers van vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt goed, het verhaal van ABN heb ik een tijd terug al eens gehuurd, in het willen de zwijger pakhuis. Was toen al een goed verhaal, met mooie visies, ben benieuwd wat hun ervaringen nu zijn.  Ik heb je preso gezien en heb (ook) frustraties over de onwetendheid / oppervlakkigheid van de meeste marketeers. Het komt eropneer dat het selecte groepje dat wel kansen ziet in virtuele werelden de kracht ervan moet bewijzen.  Maar goed, dat is geen verkeerde taak :).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik was wel een aanwezige, en ik was blij dat het weer eens positief was. Goed om te merken. Je voorbeeld over Bas van den Haterd is erg illustratief voor veel berichtgeving in de media. Onwetende mensen die hun mening willen ventileren zonder gronden. Ik kan me er ook over opwinden, moet ik niet doen, kost teveel tijd en energie. Bedankt voor je presentatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Yme,  Ik sta volledig achter jouw visie inzake 2L en VW. Voor IBM is het een top5 speerpunt de komende 10 jaar. Zou IBM zich zo ernstig vergissen ? Lijkt mij onwaarschijnlijk. En dan noem ik nog niet eens het geweldige Metaverse Roadmap Report...  10 jaar geleden werd er ook lacherig over 2D web gedaan door veel marketeers, history repeats itself.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vond het een inspirerend congres. Het verhaal van Yme was enthousiasmerend. Niet alleen de sprekers maar vrijwel alle deelnemers waren (zeker na afloop) positief over de toekomst van virtuele werelden en dat zonder te hyperen. Gemeenschappelijke noemer: we gaan nu experimenteren met virtuele werelden, en SL is daartoe een geweldige proeftuin, om over niet al te lange tijd te weten hoe je in een virtuele wereld echt meerwaarde kunt bieden. En ja, dat is heel anders dan het huidige 2D-internet. Niet voor te stellen zolang je er niet zelf bent geweest en de mogelijkheden als organisatie hebt verkend.  Het was ook een relaxt congres. Er vielen enkele sprekers uit en ik werd door de dagvoorzitter gevraagd even een tourtje door SL voor het publiek te doen (ik doe dat momenteel veel voor onze klanten die willen weten wat SL kan betekenen). Was een leuke afsluiting van de dag voor mij persoonlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @Edwin: en het was een leuke afsluiting van de dag! Bedankt en leuk dat je ook hier reageert!

  BeantwoordenVerwijderen