zaterdag 2 juni 2007

Een levenshost

Ik produceer erg veel digitale content, op allerlei verschillende plekken met allemaal verschillende tools. Mijn blog is de voornaamste aggregator van al deze content, maar niet alles staat er. En zeker niet alles is er opgeslagen. Dat zou nog wel eens een probleem kunnen gaan opleveren, persoonlijk zou ik het ook graag anders opgelost zien. Jon Udell's verhaal in combinatie met DLA's van Marc Canter zou wel eens een oplossingsrichting kunnen zijn...

Although this notion of a hosted lifebits service seems inevitable in the long run, it’s not at all clear how we’ll get there. The need is not yet apparent to most people, though it will increasingly become apparent. The technical aspects are somewhat challenging, but the social and business aspects are even more challenging.

3 opmerkingen:

 1. 'The technical aspects are somewhat challenging'... Geweldig.

  Wat hier feitelijk wordt aangesneden is het ultieme, het absolute: het verticale en het horizontale in balans brengen. Dat is geen technische uitdaging, maar een cultureel-maatschappelijke, daarna een marketing uitdaging, en daarna een communicatie/technologische uitdaging.  Praktisch gezien begint het met een eenvoudige vraag aan de online contentcreator: wat wil je kwijt, in welke mate, voor wie en wanneer?

  Pull centraal stellen vanuit de individuele push dus eigenlijk.  Uiteindelijk wil je de vertaalslag maken naar het sociale medium dat veel verder gaat dan b2b, of c2c, is -voor mij- een droom. Daar zou ik wel eens tijd in willen steken, maar daar wordt ik helaas niet (geheel) voor betaald. maar de Online Society begint nu serieus te worden, dus geld is er. En ideeën ook. Initiatieven als (bijvoorbeeld) Gypsii zijn -horizontaal- zeer interessant, en ook Hyves en Joost hebben -verticaal- troeven. Die lijst is moeiteloos aan te vullen met tientallen autonome kwaliteitsontwikkelingen. Maar van coordinatie is geen sprake. Dáár ligt een wezenlijke uitdaging.  Anders gaan we met zijn allen een dieprode oceaan vullen....


  http://www.vue-royale.nl/index.php/site/comments/...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nokia's Lifeblog is een poging hiertoe, al beperkt dat initiatief zich -- logischerwijs --- tot lifebits die via een mobiel lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik denk dat Apache met een goede open source persoonlijk-informatie-aflever-laag, Open ID en web-2.0 hack scripts alla Greasemonkey kunnen zorgen voor een omslag in het beheren van je digitale leven. Je kunt zelf gaan bepalen wie wat ziet, en alle content staat op een locatie die jezelf kiest. Dit voorkomt ingewikkelde juridische kwesties, opheffen van accounts omdat je als Nederlander iets vrijer werk levert dan de gemiddelde Amerikaan. Ook wil je als gebruiker niet meer massaal de dupe worden van een gigantische Web 2 crash zoals Couchsurfing die heeft ondervonden. Bron:
  http://www.wandawanders.com/content/view/119/73/ http://www.wandawanders.com/content/view/103/73/

  BeantwoordenVerwijderen