dinsdag 26 juni 2007

Twitteren in en met Hyves

Polle schreef er al iets over, Hyves heeft afgelopen nacht de nodige features toegevoegd. Naast alle gadget/widget mogelijkheden (welke adverteerder/ontwikkelaar gaat daar eens iets slims mee doen...?) wordt ik zelf natuurlijk enthousiast van de mogelijkheid om een blog inport te doen, mijn Twitter-feed is nu dus ook voor m'n Hyves vrienden zichtbaar. En zo kun je alles importeren, ook hier zijn meer creatieve dingen te bedenken dan de meest voordehand liggende toepassingen...

Een echt blog RSS-feed is nog niet beschikbaar, maar voor de oplettende Hyver is deze wel via Technorati te vinden. Dit is de mijne bijvoorbeeld. Daarmee wordt deze oplossing weer overbodig, al is er nog geen echte Wie Wat Waar? feed. Maar wat niet is kan nog komen;-)

9 opmerkingen:

  1. Slim met de gadget/widgets? Euh ... T-mobile en De Oppepper bijvoorbeeld ;)



    Wat vind je verder zelf van de wijzigingen? Begreep dat je redelijk de deur plat liep aan de herengracht de afgelopen weken :P

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hyves is nog lang niet waar ik (persoonlijk) graag zou willen dat ze zijn. Maar met vele kleine(re dan Facebook bijvoorbeeld) stapjes kunnen ze er ook komen. Vergeet niet dat de impact van de features waar wij graag over praten enorm groot kan zijn op bijvoorbeeld de architectuur/infrastructuur van een dergelijke dienst. En ik ben niet noodzakelijk een grote fan van de manier waarop Facebook e.e.a. nu geimplementeerd heeft.



    Maar als ik een beetje bij kan helpen bij dit alles dan is dat alleen maar leuk natuurlijk;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je laatste opmerking trok meteen mijn aandacht: als mijn twitterfeed nou eens de hyves WWW kan vullen? dan zijn we klaar :-) Heb inmiddels wel mijn blog ecritures.nl waar ik blog over web2.0 in mijn hyves profiel geïntegreerd zodat vrienden makkelijk op de hoogte blijven van mijn schrijfsels daar. Handig!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Danielle, inderdaad, dat wil ik ook graag;-) Maar op zich is de blog functie binnen Hyves beter zichtbaar voor je Hyves vrienden en kunnen ze daar op reageren. Dus vooralsnog is Twitter -> Hyves blog de beste oplossing voor mij.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Yme,

    Last.fm heeft al hele mooie flash lijstjes die kun je vrij gemakkelijk embedden in Wordpress, Myspace, LiveJournal, Typepad en everywhere else...

    Die laatste paktie alleen niet in Hyves. Wel de oude saaiere variant.

    Weet jij meer?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Denk dat het iets te maken heeft met het domein vanaf waar ze ingeladen worden, misschien dat dit anders is voor die nieuwere widgets. Check het zo wel even!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. [...] wordt druk gespeeld met de RSS feeds in Hyves inmiddels (zie ook Yme’s post). Op dit moment is het echter slechts mogelijk één RSS feed te tonen in het blog-gedeelte van je [...]

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Beste Yme,



    gefeliciteerd met je transfer naar Hyves. Vermoedelijk krijgen wij met jou te maken, daar Hyves sinds vorig jaar partner is van de Museumnacht. Wij hebben een aantal ideëen over hoe we de gadgets in kunnen zetten. Een voorbeeld zijn onze nachtgeluiden die we onlangs hebben gelanceerd. Een ander zou video kunnen zijn, waar we achter de schermen mee bezig zijn. Wanneer je eenmaal geland bent zouden we elkaar wellicht kunnen ontmoeten om hier nader over te denken, ook in relatie tot onze hoofdsponsor KPN en alle Amsterdamse musea.



    VG,



    Juha

    n8

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hi Juha, per 1 September ben ik daar full-time aan de slag dus mail me rond die tijd iig even!

    BeantwoordenVerwijderen