vrijdag 11 mei 2007

Skoeps is leuk

De presentatie van Skoeps was voor mij het meest interessant tijdens Blognomics gisteren in de RAI. Uiteraard kende ik het concept al, maar ik vond het mooi om te zien dat de gedrevenheid van de oprichters er ook echt voor zorgt dat het gaat werken. Daar was ik bij de start wat skeptischer over herinner ik me. Er blijkt duidelijk ruimte voor een dergelijk gefocused initiatief temidden van de vele aggregators van 'user generated news' als Technorati, Flickr, YouTube, Wikipedia etc. Michael Nederlof vertelde ook dat ze een top 5 nieuwsportal willen zijn, dus inclusief de professionele nieuwsstromen zoals deze ook op NU.nl te lezen zijn. Ik vroeg me echter af of ze ook van plan zijn om juist de andere 'user generated news' bronnen te gaan gebruiken? Of mag dat nieuws alleen via Skoeps gebruikers komen? Dat zou jammer zijn in mijn ogen, er is teveel relevante content op andere plekken te vinden die goed binnen de propositie zou passen, maar die niet door een Skoeps reporter gemaakt is.

5 opmerkingen:

 1. Ben benieuwd of ze van PcM mogen concurreren met Dag. Zit zowel in vormgeving als in doelgroep een grote overlap. Met duidelijk meer power bij Dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt me sterk dat zo'n afweging gaan maken. Power lijkt me eerder een belemmering dan een kracht in het geval van dit soort initiatieven. Maar we zullen zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Yme,  Bedoel je hiermee dat power (in commerciele zin) de authenticiteit in negatieve beinvloedt of bedoel je iets anders ?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hi,  Skoeps is leuk idd. Het zou nog leuker worden wanneer zij meer data segmenteerbaar presenteren aan de gebruikers zoals USA Today dat succesvol heeft gedaan. Dus filmpjes sorteren of filteren op:

  - Top Meest bekeken

  - Top Nieuwkomers

  - Top Meest becommentarieerd

  - Top Meest aanbevolen

  - Top Meest doorgestuurd

  - Top Meest embedded

  - Top Beste rating

  En dat naar dag, week, maand, jaar, all-time  People just love data functionality ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sandor Quatfass3 juni 2007 om 00:48

  In dit topic wordt in ieder geval de juiste woordkeuze gebruikt --> Skoeps is "leuk", net als Technorati, Flickr, YouTube, Wikipedia etc..  User Generated Content driven sites zijn best grappig.. maar daar blijft het dan ook bij.. Ook een Hyves.nl bijvoorbeeld.. is een "leuke" en "grappige" website .. met inderdaad veel bezoekers, en dat is mooi voor de eigenaren..  De kwaliteit van de websites en de content die het biedt.. tja.. persoonlijk ben ik er niet kapot van. En het zijn er onderhand honderd in een dozijn.  "user generated".. met een miniem percentage dat uberhaupt meewerkt aan het plaatsen van content.  Als je echt een kwalitatieve website wil hebben, waarbij het focussen op een gerichte groep/service/thema naar mijn idee voorwaarde no.1 is, zul je het "user generated" verhaal lekker aan de kant moeten schuiven.. of in een specifieke vorm moeten gieten.  Ik denk dat er een moment komt dat we dit soort sites allemaal "moe" zijn, en dat de websites die kwaliteit bieden over zullen blijven als de grote winnaars..  Een Schoolbank.nl vindt ik hierop een uitzondering, want deze site biedt daadwerkelijk iets interessants. Deze site heeft een weg gevonden om zich toch te specialiseren op een specifiek thema/onderwerp en service.. Veel sites doen dit echter niet..  De keuze van Ilse Media voor Schoolbank.nl, waarvan sprake was dat ze óf Hyves.nl óf Schoolbank.nl wilde overnemen, is dan ook een terechte keuze geweest.. Hyves.nl is leuk, maar zijn steeds bezig met meer.. en meer.. met foto''s.. video's en het wordt steeds meer, en de website naar mijn idee steeds trager.. Het was toch "less is more.." en "Keep it Short en Simple".. als je succes wil hebben met bepaalde zaken?  Iedereen is nu een beetje aan het "volgen" met deze User generated nieuws/content.. en dit is naar mijn idee allang weer achterhaalt. Mensen.. verzin wat nieuws en origineels..  Wat Users posten is voor een groot deel niet interessant..

  Misschien vinden jullie dit stuk wat ik nu plaats ook niet interessant.. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen