woensdag 23 mei 2007

Nummer of album?

Geen van twee wat mij betreft, ik ga persoonlijk voor de (steeds meer geautomatiseerde) playlist. Maar de analyses van zowel Nick Carr en David Weinberger raken beide een kern van waarheid.  Scott Karp aggregeerde ze.

"On iTunes, an individual can aggregate music by creating a mix, thus creating an album. While consumers do highly value the freedom to buy individual songs, they also still value discovering songs that go well together in a bundle."

1 opmerking:

  1. Album. Als artiest (http://www.underkforking.com) en ICT'er vraag ik me al sinds de vroege dagen van het internet af of we onze muziek als losse nummers moeten aanbieden of als albums. Een album blijkt toch altijd weer het beste te zijn. Redenen:    - Een album vertelt vaak een verhaal. In ons geval is het niet altijd een verhaal maar is het zeker een weerspiegeling van de muzikale fase waar wij op dat moment doorheen gaan.

    - De nummers zijn van 1 artiest en horen bij elkaar. Zonder een compleet album te horen leer je een artiest/groep niet 'lezen' waardoor het moeilijker hen op waarde te schatten. Stel bijvoorbeeld dat je slechts sporadisch een nummer van TOOL zou horen. Het zou nooit beklijven, maar als je een heel album hoort...

    - Een album duurt (idealiter) een klein uur, hetgeen een perfecte tijdspanne is om geconcentreerd te blijven en te genieten van 1 artiest/groep.

    BeantwoordenVerwijderen