zondag 6 mei 2007

Iedereen barcodes scannen, eindelijk(?)

Via Yuri vond ik een quote op de blog van Tomi Ahonen waarin een mooi cijfer staat m.b.t. de adoptie van barcodes als bron van informatie en interactiviteit wanneer ingescanned met een mobiele telefoon. Dat concept is niet nieuw, Semacode is er zeker al sinds 2002. Het probleem was echter steeds dat mensen proactief een applicatie moesten downloaden voordat ze barcodes konden scannen. Er zijn nagenoeg geen telefoons op de markt die iets dergelijks out-of-the-box al kunnen. En dat is jammer zo blijkt, de behoefte is er namelijk wel.

"I think we've blogged already that when they launched these in Japan on the NTT DoCoMo network, in 18 months, 54% of the total phone user base had started to use the 2D barcode scanner on their phones. It is that compelling. It is like magic, you can get web addresses appearing on your phone with no typing. Who cares how small and cumbersome the phone keypad is, 2D barcodes allow the phone to be BETTER than a personal computer, in entering web addresses. Now we only use the cameraphone and point to the square that looks like a fingerprint"

5 opmerkingen:

 1. Als het niet van bovenaf komt zoals in Japan (via teleco's) dan moet het maar van onderaf komen en het lijkt er langzaam maar zeker op dat er een kritieke massa aan het ontstaan is.  Toevallig is deze week een Nederlandse versie van Semapedia.org online gekomen! Zie hier en hier.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gebruikt Semapedia Semacode of weer iets anders?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Kort antwoord: nee "gewoon" QR Codes...  Langer antwoord (uit de FAQ):

  Q: Zijn jullie Semacode?

  A: Nee. Ondanks dat je dat zou kunnen denken door de 'Sema' in onze naam zijn we onafhankelijk van individuele softwareleveranciers. Omdat Semapedia grotendeels gebaseerd is op het publieke ISO/IEC18004 QR Code standaard zijn onze Tags leesbaar via elke lezer die aan deze standaard voldoet.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ok, dat is wat ze ook in Japan gebruiken toch?

  BeantwoordenVerwijderen