zondag 6 mei 2007

Mobieltje, UMPC of laptop?

Intel zet in op de ultra mobile PC (UMPC), ik ben al een tijdje erg blij met m'n HTC TyTn, maar m'n 14.1 inch Dell laptop is daarmee nog niet vervangen. Ik sta op het punt om deze Toshiba tablet te bestellen, al missen er nog steeds een paar dingetjes... Ik blijf me echter afvragen of er nog een tijd gaat komen dat ik 1 apparaat voor alles kan gebruiken. Dat kan dan haast niet anders dan het mobieltje zijn (in welke vorm dan ook), en dan waarschijnlijk in combinatie met (vaste & mobiele) docking stations. Of Intel's Silverthorn dat al aan gaat kunnen vraag ik me echter af... Andere visies op onze multi/single device toekomst?

"Even so, the market Intel aims for doesn't exist yet, though interest is beginning to grow, albeit sparingly, around ultra-mobile PCs, for which Silverthorn would be suitable. Cool and innovative as the concepts connected to Silverthorn may be, a new market would have to grow out of nowhere over the course of three or four years to get anywhere near Otellini's stated goals."

6 opmerkingen:

 1. Yme,  Ik geloof meer in multi-device als visie voorlopig. Waarom ?

  - Als blogger wil ik een laptop/tablet omdat ik veel tegelijk wil doen en makkelijk, scherp, snel en intuitief wil kijken en typen. Grote schermen hebben ook voordelen bij videoconferencing (UStream bijv.) Body language e.d.

  - De rest doe ik dan wel met een smart phone die dan uitklapbaar zal zijn in 2008 door PolymerVision technologie. Uitklapbaarheid evenaart echter op korte termijn niet de laptop of tablet naar mijn idee.  Hoe zie jij dit zelf ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ik al zeg, een mobieltje met voldoende rekenkracht die makkelijk te koppelen is aan losse (al dan niet mobiele) schermen en input devices...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Yme,  Aha, was mij niet direct duidelijk. Dank voor jouw toelichting. Een interessante visie.  Wat ik mij af vraag is of het praktisch is om 2 of 3 aparte mobiele hardware mee te nemen. Ik snap de gebruikersvoordelen maar qua transport ? Bijvoorbeeld bij controles op Schiphol. Of bij een blog event zoals Le Web, is het dan niet praktischer om 1 device te hebben ?  Yuri

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Natuurlijk is dat praktischer, daarom kan wat mij betreft ook alleen het mobieltje deze strijd winnen;-)  Maar als ik met mijn mobieltje in de auto stap, dan moet deze direct met de geintegreerde LCD display en audio-interface verbonden worden. En op kantoor met een beeldscherm en toetsenbord. En onderweg met eventueel mobiel toetsenbord en/of uitrolbaar display.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik geloof in een access/directory/context device i.c.m output devices(screens, etc).  Dus één mobiel apparaatje met breedband internet, identity, GPS, etc. Kent je profiel passwords etc.  Misschien is Wibree wel de manier hoe het access device en het output device communiceren..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. [...] laptop met goede batterij prestaties. Mijn laptop komt tot ongeveer 2 uren zonder stopcontact. Maar Yme had er een die tot 10 uren zonder stopcontact kan. Ander prijskaartje ook, maar voor vaak onderweg [...]

  BeantwoordenVerwijderen