vrijdag 21 april 2006

BusinessWeek cover voor Second Life

Ik schrijf hier wel vaker over mijn Tweede Leven en steeds meer mensen ontdekken de mogelijkheden die Second Life biedt, zowel zakelijk als prive... Deze week staat Anshe Chung, een beroemdheid in Second Life, op de cover van BusinessWeek. Dat gaat de waarde van mijn eilandje zeker verhogen;-) De journalist, Rob Hof, schrijft er ook nog wat over op de BusinessWeek weblog en sommige opmerkingen zijn heel herkenbaar indien je voor het eerst Second Life afsluit....

"I'm also feeling neglectful leaving my avatar homeless every time I log out. It's time to buy some land, which will give me a place to put my purchases, like a cool spinning globe that one merchant offered cheap. And maybe I'll build a house there to show off to friends. I briefly consider buying a whole island, but I have a feeling our T&E folks would frown on a $1,250 bill for imaginary land. Instead, I purchase a 512-square-meter plot with ocean view, a steal for less than two bucks. Plopping my globe onto my plot, I take a seat on it and slowly circle, surveying my domain. My Second Life is good."

2 opmerkingen:

 1. Gewoon een gedachte over je post die ik vanmiddag had al slingerend door hartje Amsterdam onderweg naar mijn wekelijkse squashpotje:

  Ik fiets op een keurig bestraate weg, langs een mooi recht kanaal met daarop verschillende bootjes met verbrandingsmotoren, ik loop een viaduct onderdoor dat zojuist de internationale hogesnelheidstrein richting Brussel heeft gedragen. Ik zie vanaf de kade, die gedragen wordt door heipalen diep onder de grond, door mijn contactlenzen het witte spoor van een vliegtuig aan de straalblauwe hemel. Ik ontvang een sms. Waar ik blijf... Het is al half zeven.

  Vertel me wat hier nog natuurlijk aan is? Hoe door mensenhanden gecreeert (virtueel?) is onze omgeving eigenlijk al niet? Is onze huidige omgeving niet al 'Second Life'? En kan de door computers gecreerde (internet)omgeving eigenlijk niet beter 'Third Life' worden genoemd?

  First Life: omgeving gecreerd door de natuur (natuur vormt de mens)
  Second Life: omgeving gecreerd door de mens (mens vormt de computer)
  Third Life: omgeving gecreerd door de computer (computer vormt ??)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mij betreft is het allemaal een en hetzelfde leven. Ik zie de noodzaak van een onderscheid niet, alles loopt doorelkaar. Enige lastige is dat de naam SecondLife al een scheiding suggereert....;-)

  BeantwoordenVerwijderen