zondag 10 juli 2005

Vliegen met Google

Vanwege de langzaam dichterbij komende lancering van Eccky heb ik niet al te veel tijd gehad voor m'n weblogs de laatste week, een van de dingen die daardoor is blijven liggen was een beetje experimenteren met Google Earth. Iets waarvan anderen ook erg snel enthousiast blijken te raken.

Vrijdag zat ik in het vliegtuig voor een kort tripje naar Finland en heb gedurende de vlucht gefascineerd zitten kijken naar het kleine LCD-schermpje boven m'n hoofd waarop Finnair 'live' beelden liet zien van de aarde waar je op dat moment 10 kilometer boven vliegt. Maar inmiddels zit ik thuis op de bank naar een 32-inch LCD TV te kijken terwijl ik via Google op 500 meter hoogte met zo'n 400 kilomer per uur boven de aarde zweef met een heerlijk muziekje op de achtergrond. De ultieme screen saver zeg maar. Ben begonnen in New York, en vanuit daar richting het zuid-westen, kan mijn ogen niet van het scherm houden...;-) Alleen deze feature al maakt Google Earth meer dan de moeite waard, dan heb ik het nog niet eens over alle andere (commerciele) mogelijkheden gehad.

2 opmerkingen: