zaterdag 10 december 2005

Google aandelen verkopen

Los van de vraag of de strategie en assets van Google echt daadwerkelijk beter zijn dan die van bijvoorbeeld Yahoo! (ik denk van niet), zijn er nog een aantal redenen waarom Google zwaar overgewaardeerd wordt (op de beurs). Nicholas Carr vat e.e.a. samen naar aanleiding van een opmerking van Bill Gates. Mijn conclusie zou zijn: verkopen die aandelen.

"The online ad market is going to become more efficient. Much of the profit that now goes to the operators of the ad-serving technology will be redistributed. Some will go to the advertisers, in the form of lower rates, and some will go to the publishers, in the form of higher commissions. And if Gates is serious - and I'm betting he is - some will go to the internet users themselves, whose clicks, after all, make the whole system work. In the battle for eyeballs, bribery can be a powerful weapon."

De fundamentele reden waarom de huidige situatie onhoudbaar zal blijken te zijn is dat het niet lang zal duren voordat wij doorhebben dat onze individuele 'aandacht' geld waard is en steeds beter geƫxploiteerd kan worden.

2 opmerkingen:

  1. Ik denk dat het Adsense model ook gaat omvallen, je ziet nu al dat ongeveer de helft van alle adsense sites compleet gebouwd zijn om de advertenties heen, en dan met name in de "duurdere" branches. Hoewel google beweerd dat men de sites reviewed, kan je hier twijfels bij hebben, de meest crappy sites worden toegelaten. Bovendien is hun model weinig transparant, en bovendien opereert men als een dictator. Een aantal maanden terug heeft een idioot als een gek op me site lopen klikken, vervolgens is mijn Adsense geblokeerd, en moet ik maar gaan aantonen dat ik het niet geweest ben. Terwijl de enige die dat kan doen is google. Ik ben zelf van google afgestapt, en gebruik tegenwoordig cj.com. Een enorme verzameling aan affiliate programms wat me tot op heden zeer goed bevalt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. eens, dat schoot ook door mijn hoofd toen ik gates' opmerking hoorde...

    Put your money where your mouth is whyme, en koop put opties! :-)

    @yuri: op zich eens, maar is google gepositioneerd om de hoogste relevantie te kunnen afleiden, of zal MSN/Yahoo dat minstens net zo goed kunnen? En bij min of meer gelijke relevanties zal het ook een race to the bottom kunnen worden qua marges...

    BeantwoordenVerwijderen