donderdag 6 november 2008

Belangrijke draadloze stemmen

Naar aanleiding van de stemming eerder deze week door de FCC in de VS, tegelijkertijd met die andere verkiezing..., over het vrijgeven van een groot stuk radio spectrum voor ongelicenseerd gebruik vroeg ik me af wat dit zou betekenen voor de Nederlandse/Europese concurrentie positie. De stap die de VS heeft genomen is fantastisch, hierbij zal het succes van Wi-Fi verbleken. En zolang we in Europa niet eenzelfde stap nemen zijn we niet alleen als consument veel slechter af, maar met name ook als economie aangezien alle innovatie, en exploitatie daarvan, vooral in de VS zal plaatsvinden. Dus zocht ik eens naar de plannen v.w.b. het Nederlandse spectrumbeleid. Het feit dat een van mijn eerdere blogposts over dit onderwerp als eerste zoekresultaat naar bovenkomt is veelzeggend;-) Maar mijn stelling uit die post (en mijn eerdere post over spectrum mythes) blijft staan en ik hoop echt dat de Nederlandse en Europese beleidsmakers snel stappen in de juiste richting gaan zetten.

1 opmerking: