vrijdag 20 april 2007

Bizner proberen

UPDATE: lees hier (Bizner, niet de bank voor ondernemers) meer over mijn inmiddels negatieve ervaringen met Bizner die er zelfs toe hebben geleid dat ik in zee ben gegaan met een andere bank.


Aangezien ik al die advertentieopbrengsten van Ymerce toch ergens kwijt moet wilde ik klant worden bij Bizner;-) Net als Eduard vond ik hun propositie wel interessant, en alles is online af te handelen. Alleen ging/gaat dat toch niet zo makkelijk. Na de hele inschrijfprocedure in een pop-up doorlopen te hebben moest ik alleen nog even de Algemene Voorwaarden downloaden. Die (hatelijke pdf) opende echter in de pop-up zelf zonder mogelijkheid om terug te keren naar het inschrijfformulier. Opnieuw beginnen dus.... Maar ook dat lukte niet aangezien de bedrijfsnaam nu niet meer geaccepteerd werd, waarschijnlijk omdat deze eerder gebruikt was. Door mijzelf namelijk, maar die registratie had ik niet goed kunnen afronden. Geen klant bij Bizner dus. Vervolgens een klacht gestuurd via het contactformulier. Binnen 2 dagen krijg ik antwoord. Dat is ruim voldoende tijd om ergens anders klant te worden, bij deze raad ik Bizner aan om wat extra mensen achter de helpdesk te zetten.... UPDATE: 30 minuten na het plaatsen van dit bericht werd ik gebeld door Bizner, probleem is (voor mij) opgelost en ik kon me opnieuw aanmelden. Dus ik ben nu wel klant;-) Als ik Bizner was zou ik alleen de 2 dagen melding verwijderen, die is zeer ontmoedigend.


Trouwens..., kan iemand mij een online boekhoudpakket adviseren? Bestaat er eentje die geintegreerd is met internetbankieren bijvoorbeeld? Bij welke bank dan ook?

21 opmerkingen:

 1. Nog even en je bent echt een eigen ondernemer. Als de kvk nou er voor zorgt dat je alles online kan regelen hoeft de ondernemer van tegenwoordig nooit meer de deur uit ... ja naar borrels en events ;)  Was "qoute 500" Jort niet een online boekhoudpakket aan het aanprijzen laatst? Anders even businessclass op zondagochtend kijken, daar komt vast wel iets voorbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Probeer het hier eens op http://www.go2web20.net/. Een flink overzicht van web2 sites. Wellicht een boekhouddienst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ohjee.. je mist een spatie in de opmaak achter de naam van de reageerder... Jeroenzegt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Yme, vergeet je niet je ervaringen met een online boekhoudpakket ook heir neer te zetten, heb er straks ook behoefte aan ;)  Ik zit voor mijn zakelijke spul al bij de Rabobank, zie niet waarom ik daarvoor naar Bizner zou overstappen. Kosten lager?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb nu een proefaccount bij Reeleezee aangemaakt, komt overal beetje naar voren als beste keus...  Ruben, ik heb geen idee;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk, dat bankingtools.. klikte ik voor de grap eens op "download", krijg ik de volgende melding:

  Let op: u gebruikt een verouderd besturingssysteem Casflow is alleen beschikbaar voor Windows XP en hoger...  Nou ja zeg, mijn Ubuntu is pas vier dagen oud en dat XP is toch uit 2001? Kijk anders eens naar http://www.eekboek.nl/
  of http://www.osfinancials.org/joomlanl/


  Ik weet niet of ze aan je eisen voldoen, maar in ieder geval open source en gratis.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sven van Egmond24 april 2007 om 13:58

  Tja, ben niet echt objectief... Maar probeer Exact Online. wwww.exactonline.nl  Er bestaat een mogelijkheid om dit gratis te proberen, dus oordeel zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Kleisteen is in mijn optiek het beste boekhoudpakket, on-line en niet alleen geintegreerd met on-line bankieren, maar ook met de Belastingdienst. www.kleisteen.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Update: Bizner biedt sinds enkele dagen een volledige integratie aan met online boekhoudpakket Reeleezee. Als 1e in Europa. Twee klappen in 1; betalingen worden direct geboekt en facturen worden direct klaargezet voor betaling in Bizner. Ga nu zelf klant worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ha Yme,  Ik sta inmiddels voor een vergelijkbare keuze. Heb jij een definitieve keuze gemaakt voor een boekhoudpakket/welke? Die integratie van Reeleezee met Bizner (zoals Erik meldt) spreekt me aan. Heeft iemand ervaringen daarmee?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heb uiteindelijk toch maar een boekhouder ingehuurd;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Moet nog steeds e.e.a. eens activeren, administratie is niet mijn sterkste punt;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Kom toevallig op deze site. De ervaring bij mijn klanten leert dat het uiteindelijk momenteel toch handiger is om zelf een boekhouder in te huren. Dat hoeft helemaal niet duur te zijn. Wij (mijn eigen onderneming) doen dit al vanaf 400 a 500 EUR per jaar !  Integratie van Bizner met Reeleezee ziet er veelbelovend uit. Wij gaan het binnenkort testen.  Gr,

  S

  BeantwoordenVerwijderen
 14. [...] van Ymerce blijkt Bizner al geprobeerd te hebben, met snel opgeloste problemen Hier nog blogpost over [...]

  BeantwoordenVerwijderen
 15. [...] tijdje terug schreef ik hier over mijn eerste ervaringen met Bizner, en die waren uiteindelijk heel positief. Dat positieve was echter van korte duur, en ik [...]

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Voor iedereen die een knap en makkelijk boekhoud pakket zoekt kan ik zeker OS Financials aanraden

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Bizner is erg onduidelijk.

  Ik ben als ondernemer afgewezen. Ik kreeg een zeer onduidelijke email en als ik vragen had, moest ik maar bellen.

  Dus ik in de telefoon geklommen, maar de reden voor de afwijzing wilde en kon de dame mij niet geven. Want dan zouden concurenten weleens weten waar hun de toetsing aan doen.

  Bizner staat voor duidelijkheid, nou zo duidelijk zijn ze dus niet!

  V.w.b. Bankingtools. Heb ik geen beste ervaring mee. Het programma voldoet niet aan de eisen die ik had.

  Ik heb weer een gratis boekhoud program in gebuik via Excell. Werkt tot nu toe het beste. Alleen geen integratie met de belastingdienst voor de BTW aangifte.

  Ook ik ben dus nog op zoek.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Zowel Reeleezee als Bizner bevallen mij erg goed. Reeleezee is heel gebruiksvriendelijk. Bij Bizner nooit klachten gehad, altijd snel opgelost en het is verreweg goedkoper dan reguliere banken....

  Alleen handig voor zelfstandig adviseurs etc. Niet voor winkels die moeten afstorten etc. Alles gaat alleen via internet.

  Voor mij werkt dit prima....

  (Bizner is dochteronderneming van Rabobank)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik ben een vaste bezoeker, wilde nu maar dat een keer melden aan u. Ga zo door.

  BeantwoordenVerwijderen