vrijdag 10 februari 2006

Edgeio, m/Marktplaats van de toekomst(?)

Wat is Edgeio?

"The way Edgeio works is that bloggers would post items they want to sell right on their blogs, tagging them with the word "listing" (and eventually other descriptive tags). Then, Edgeio will pluck them as it constantly crawls millions of blogs looking for the "listing" tag and index them on Edgeio.com."

Wat mij betreft is dit het model van de toekomst. Een mix van decentraal en centraal, werkend op basis van standaarden. Dit in tegenstelling tot ('paid-listing') sites als eBay, Craigslist, Monsterboard, Match.com en Google Base waarbij alles gecentraliseerd is. Structured blogging en microformats zijn ook een voorbeeld van deze trend, meer zullen snel volgen.

5 opmerkingen:

 1. Volgens mij niet. Op de een of andere manier denkt iedereen altijd maar dat mensen zitten te wachte op open standaarden, gratis aanbieden en dat soort dingen.

  Mensen willen gewoon vinden wat ze zoeken, zonder moeite te doen, en niet door uren allerlei blogs af te moeten speuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En dat is precies wat Edgeio probeert te doen.

  Het is zeker niet de bedoeling dat je allerlei blogs moet afspeuren. Het gaat er om dat mensen heel gemakkelijk dingen aan kunnen bieden via hun blogs. En op een zodanige manier dat anderen ze heel makkelijk kunnen vinden via Edgeio.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Buiten het eventuele kostenaspect, waarom zou het via een blog aanbieden van artikelen makkelijker zijn dan via de marktplaatsen van deze wereld die daar simpele functionaliteit voor aanbieden ipv het moeten "taggen"? En wie garandeert me dat edgeio in de toekomst geen geld gaat vragen voor indexering?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nice site!
  http://nskgglvb.com/skaf/mada.html | http://gobpweev.com/zbwv/qyym.html

  BeantwoordenVerwijderen