dinsdag 7 februari 2006

Eccky interactieve marketingflop 2005

Emerce schrijft vandaag over een onderzoek van de VEA naar de toppers en floppers op het gebied van interactieve marketing in 2005. Eccky, waar ik en vele anderen al twee jaar aan werken, komt uit de bus als de flop van 2005. Om eerlijk te zijn kan ik me bij die uitkomst wel iets voorstellen. Sinds December 2004 hebben we Eccky natuurlijk aangekondigd als een mooi en vernieuwend 'medium' waarmee een jonge doelgroep te bereiken is. En gedurende 2005 is die boodschap veelvuldig opgepakt door de pers en dat heeft de nodige verwachtingen geschept. Maar goed, Eccky is (in beta) pas live gegaan op 26 Oktober 2005 en de eerste campagnes met adverteerders beginnen deze maand. Dus misschien is 2005 niet echt het juiste jaar om te beoordelen of Eccky, als marketing vehikel, een top of flop is... Wie weet maken we over een jaar een leuke comeback, van flop naar top;-)

8 opmerkingen:

 1. Ik hoop het voor je, maar ik heb nog geen enkel enthousiast gebruikers verhaal gehoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had 'm gelezen ja, dank!

  Maar goed, geen daden maar woorden zullen we maar zeggen. Dus aan ons (Eccky) om aan te tonen dat ze het bij het foute eind hebben... En ik heb er alle vertrouwen in dat over exact een maand een aantal mensen zich toch even achter de oren zal krabben;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is inderdaad nog veel te vroeg om te zeggen of het een flop is, je kan je afvragen als er zoveel aandacht al aangegeven is, of het dan uberhaupt een flop is, al die media aandacht is ook wat waard (voor MediaRepublic, adverteerders, etc)

  Ik persoonlijk geloof wel heel erg in dit concept, vooral als de mobiele telefoon bij betrokken wordt, dit omdat je dan juist 2 essentiele communicatie platformen te pakken heb, die de doelgroep het meest gebruikt....

  Meestal heeft een nieuw product ook veel langer nodig dan een paar maanden om goed stabiel in de markt te staan...

  Dit wordt zeker geen flop

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk die link naar Technorati, maar kom daar nou niet echt objectieve stukken tegen of moet ik op pagina 4 zijn? Ik herken in heel het hype gebeuren rond de Eccky wel veel wat je zo'n 4 jaar terug ook zag. Bubbels. Maar goed ik kan niet ontkennen dat jullie een geweldige hype hebben neergezet. Alleen lijkt het erop dat de hype al voorbij is voor Eckky werkelijk gelanceerd word.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mij heb je in ieder geval weten te boeien met het verhaal en het idee om samen kindjes te maken vinden denk ik heel veel mensen spannend :)
  Viel mij iig op dat de discussie tijdens de VEA bijeenkomst een stuk genuanceerder was dan alle berichtgeving erover.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ecky.nl ziet er trouwens niet lekker uit in Firefox. Teksten buiten boxjes en niet lekker werkende kopjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Yme, hoe kijk je nu terug op deze periode, een jaar geleden? Had je dingen anders gedaan?

  BeantwoordenVerwijderen