maandag 15 december 2008

Banners hebben effect

comScore heeft een interessante studie gedaan naar het effect van display advertising, en ondanks het feit dat het nog steeds geen efficient middel is om vraag en aanbod bij elkaar te krijgen heeft het wel duidelijk toegevoegde waarde. En als het waarom beter begrepen zou worden dan zouden de uitingen zelf, en de plekken waar ze staan, misschien nog wel eens wat verbeterd kunnen worden...

"The basic insight from the report is that display advertising does not normally result in an immediate click. That makes sense because the ad is not being presented in a moment of purchase intent, like a search ad is. But the ad does create interest in the product or service which is realized at some later date in the form of a site visit, a search query, and possibly on online or offline purchase."

9 opmerkingen:

  1. Banners zijn irritant en voegen niets toe . net als jij dus.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank voor de verhelderende anonieme bijdrage....



    Als je m'n blog volgt dan zou je weten dat ik ook geen fan ban van deze vorm van adverteren. En des te relevanter vond ik de uitkomsten van dit onderzoek.



    Jammer dat jij het niveau van een slechte adverteerder niet eens haalt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik had even proberen uit te zoeken wie de opdracht gever was van dat onderzoek maar zo 1 2 3 niet gevonden. De conclusie van het onderzoek ruikt wel erg naar "wij van WC eend adviseren WC eend"

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ging ervan uit dat commScore dit zelf had geinitieerd, anders had ik er inderdaad niet over geschreven...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. wie zegt dat ik anoniem ben , hemaworstje is een begrip.

    Tevens is mijn email een correcte.



    Ook ben ik me wel terdege bewust van uw professie en blog.

    Mijn standpunt blijft staan , het is en blijft een irritant gegeven dat commerciële jongens de boel verzieken op het internet..

    je hebt zelf een lezing gegeven hoe men met hyves kan cashen.

    Dát bedoel ik dus.

    Communities hebben geen behoefte aan winstgevende reclame.

    U en de fabrikant wel.

    Die profiteren er het meest van, de klant wordt misbruikt.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. 'Met Hyves kan cashen'? Weet niet welke lezing je op doelt.



    Banners kunnen een functie hebben in een breder ingezette campagne die rekening houdt met de context waar de adverteerder actief is, Hyves bijvoorbeeld. Dus alléén banners inzetten heeft relatief weinig nut.



    Geen idee waar je onderstaande op baseert overigens, waarom 'is dat een gegeven'? Wie beslist dat dit zo is en wie heeft daar precies last van?



    "Het is en blijft een irritant gegeven dat commerciële jongens de boel verzieken op het internet.."

    BeantwoordenVerwijderen
  7. http://communitieswerken.wetpaint.com/page/Yme+Bo...


    kan me vergissen maar is dat niet U ?



    banners blijft schieten met hagel op een groot ledenaantal , het aanbod van te verkrijgen reclame eis al sinds 1997 erg magertjes en voor een gemiddelde blogger is het niet rendabel mits hij zich aanpast aan de doelgroep van de adverteerder.

    Het plaatsen van alcoholreclames op de jongeren sites is een gewoonte aan het worden.

    U bevind zich op relatief onbewerkt grond waar de lat nog moet worden vastgesteld , u scheert op het randje voor het optimaal resultaat.

    Ik heb respect voor een bouwer van een community , hij mag daar best een goede boterham aan verdienen maar deze man zit al 10 jaar tegen een "tsunami" aan banners etc aan te kijken.



    Vele originele en creatieve sites zijn daardoor kapot gedraaid en addblocker is een fors gedownload hebbedingetje..

    Het is schrale hans ondanks al het getwitter stumbleupon the technorati widgets can you digg that..ik door alle virals de echte video niet meer kan zien?.

    U bouwt skyscrapers , nog irritantere flashbanners met mouse over geluid , trekt alles uit de kast om de mens te verleiden om te klikken , het ligt 1 stapje weg van spam aangezien het rendement bijzonder laag is.

    dat stoort mij al zwaar internetgebruiker ,

    Het is geen krant, het is geen web 2.0 , het is bagger

    U praat naar uw portemonnee, Uw goed recht,

    ik ben klant en ik spreek namens velen , ergo Koning.. .



    Ik reageer anoniem , want ik ben niet ijdel.

    of dat niet erg 1997 is bepaal ik, ben geen trendvolger maar trendsetter...

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Een van de meest gestelde vragen aan Hyves is hoe wij geld verdienen, dit aangezien men bijna nooit reclame ziet, dus met die tsunami aan banners zal het wel meevallen. Alcoholreclame tonen aan mensen onder de 18 doen we zowieso al niet, het voordeel van kunnen targetten op leeftijd.



    Daarnaast, de community is uitgebreid betrokken bij de introductie van reclame op Hyves, juist om het zo relevant mogelijk te maken. Op een enkeling na had niemand er een probleem mee, juist omdat ze snappen dat wij die 2000+ servers en 100 mensen ook ergens van moeten betalen. Alle feedback hebben we toen verwerkt in een advies aan adverteerders, en nog steeds staat onder elke advertentie de mogelijkheid om direct te reageren naar de adverteerder. En daar wordt naar geluisterd.



    Dus hou op met die ongenuanceerde kritiek zonder je enigzins te verdiepen in waar het allemaal precies om gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. wat ongenuanceerd is of niet is niet aan U,

    ik heb meer ervaring in mijn marketingpink dan u in uw korte levenstijd. je praat iets recht wat krom is , U probeert zoals duidelijk te zien is in het interview over de rug van de klant uw portemonnee te vullen.

    Verdomd blij dat je je reclame gun met behulp van de niet wetende leden je banners beter kunt plaatsen , je geeft zelf al aan dat je alcoholreclame plaatst en je vizier er voor zorgt dat de kids het niet zien.

    Was het "technisch "niet mogelijk stond die banner er ook convenanten houden jullie je niet aan.

    Veel plezier met je gadgets , honderd duizenden gebruikers , slechts tientallen respectsterretjes. boehoe toegevoegde waarde.... kuch.

    Data mining.

    Geen noodzaak om antwoord te geven , ik zal je met rust laten.



    Respectvolle job kerel. buiten het internet dan.

    BeantwoordenVerwijderen