dinsdag 31 juli 2007

Foto's & microbloggen

Polle vraagt zich af hoe ik zo makkelijk foto's gemaakt op mijn mobiel netjes op Twitter (en op mijn blog, Jaiku en Hyves) krijg vlak nadat ik ze genomen heb. Bij deze de korte manual:

 1. Configureer je blog bij Flickr

 2. Zorg dat je gemaakte foto's kunt emailen naar Flickr vanaf je mobiel gebruikmakend van het xxx2blog@photos.flickr.com email adres

 3. Via Twitterfeed publiceer ik m'n Yme Personal blog feed weer door naar Twitter

 4. Afhankelijk van je blog-software zul je misschien wat moeten tweaken aan je RSS templates om ervoor te zorgen dat het goed doorkomt

 5. Verder plaats ik de feed door naar Jaiku en Hyves


That's it...

14 opmerkingen:

 1. Thanx a lot!

  Ik begrijp:
  Cam via mail naar Flickr
  Flickr via X naar Yme Personal
  Yme Personal via Twitterfeed naar Twitter

  Mis dus alleen de link tussen Flickr en Yme Personal. Is dat RSS vanuit Flickr of mail je vanuit mobiel ook gelijk door naar blog?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In stap 1 configureer je jouw blog bij Flickr. Flickr plaatst vanaf dan nieuwe foto's automatisch door naar je blog indien je het 2blog email-adres gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah, kijk, nu is het duidelijk.

  Ik had:
  Cam > Shozu > Flickr > RSS via WP O'matic > Polle.net/Personal > WP TwitterTools > Twitter

  Maar die gaf nogal eens kuren waardoor iedereen ineens weer tien tweets van me kreeg met crappy foto's.

  Kortom, ook namens mijn inmiddels lichtelijk geirriteerde Twittervrienden ( ;) ) Dank!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. [...] Foto’s & microbloggen (Ymerce) Yme legt uit hoe je vanaf fototoestel blogt naar Blog en Twitter (tags: blog twitter yme-bosma personal log moblog fotolog foto microblogging microbloggen) [...]

  BeantwoordenVerwijderen
 5. [...] Foto’s & microbloggen (Ymerce) Yme legt uit hoe je vanaf fototoestel blogt naar Blog en Twitter (tags: blog twitter yme-bosma personal log moblog fotolog foto microblogging microbloggen) [...]

  BeantwoordenVerwijderen
 6. [...] Daarnaast een nieuwe categorie! My Pics geeft beeld bij mijn avonturen door foto’s direct vanaf mijn mobiel. Thanks Yme. [...]

  BeantwoordenVerwijderen
 7. [...] al langer zijn dagelijke portie Kodakmomenten en hielp me uit de brand met een korte cursus ‘hoe maak ik een fotoblog‘: [...]

  BeantwoordenVerwijderen
 8. [...] al langer zijn dagelijke portie Kodakmomenten en hielp me uit de brand met een korte cursus ‘hoe maak ik een fotoblog‘: [...]

  BeantwoordenVerwijderen
 9. [...] Foto’s & microbloggen - Hoe maak ik een fotoblog Yme legt uit hoe je een camphone foto remixt naar blog, twitter, hyves en andere platformen (tags: yme bosma yme-bosma fotoblog moblog personal log) [...]

  BeantwoordenVerwijderen
 10. [...] Foto’s & microbloggen - Hoe maak ik een fotoblog Yme legt uit hoe je een camphone foto remixt naar blog, twitter, hyves en andere platformen (tags: yme bosma yme-bosma fotoblog moblog personal log) [...]

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Bedankt Yme, ik kreeg via Twitter je handige blogposting onder ogen. Alles werkt nu perfect op het 'email' stapje na... heb geen mobiele email provider ingesteld en doe nu dat stapje met shozu! thnx

  BeantwoordenVerwijderen
 12. [...] Yme wrote a post on how to make a photolog with Flickr and I’ve been playing with this today. I am using my Nokia N73 with a flat-fee internet connection (T-Mobile, € 9,95 a month) to upload the pictures. I had some difficulties with the css but it all works fine now (Thanks to Polle’s css!) [...]

  BeantwoordenVerwijderen
 13. [...] Foto’s & microbloggen - Hoe maak ik een fotoblog - Yme legt uit hoe je een camphone foto remixt naar blog, twitter, hyves en andere platformen [...]

  BeantwoordenVerwijderen
 14. [...] Café del Marketing en Ymerce hebben ze het over mobloggen met je telefoon en flickr. M.a.w. Hoe krijg ik mijn foto’s van [...]

  BeantwoordenVerwijderen