maandag 16 juli 2007

Communiceren nieuwe stijl

Als ik mensen uitleg dat gebruikers van Hyves, MySpace of Facebook hun onderlinge communicatie ook meestal via die platformen laten verlopen dat stuit dat vaak op onbegrip. "Er is toch email...?" Maar met email is een hoop mis, en je kunt er ook een stuk minder mee. Jeremiah schreef er een mooi bericht over, de voordelen zijn te groot om deze ontwikkeling te negeren...

"The bottom line? Messaging is evolving and now has stronger network hooks, understanding these changes are key to being an effective communicator. The company trying to reach an audience on Facebook will obviously have to join this community and adapt to their tools."

7 opmerkingen:

 1. Scott Karp op publishing2.com heeft een andere kijk op het artikel waar je naar linkt, met als meest in het oogspringende conclusie: "But email has a feature that none of these other platforms can claim รข€” EVERYONE has an email address"

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zat nog te twijfelen of ik nog verder op dat punt door zou gaan, maar vond het dan iets teveel detail...

  Ik denk niet dat dit een gemis is. Je zult in toenemende mate zien dat de verschillende social networkingdiensten interoperabel zijn en mensen makkelijke 'tools' krijgen om vanuit 1 punt te communiceren met verschillende mensen die actief zijn op verschillende platformen. Ik weet niet of het email in z'n geheel zal vervangen, maar het zou me niet verbazen... En voorlopig bestaan ze prima naast elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Yme,

  Ik deel je mening. Zelf merk ik dat ik bijv. Twitter steeds meer als vervanger van e-mail gebruik. Ik kan mij goed voorstellen dat dit allemaal een onderdeel wordt van Hyves en Facebook. Ik zie ook de voordelen zoals in het artikel geschetst. Ervaar ze ook.

  Die sociale periferie is naar mijn idee hierin key. Zie ook Jyri/Jaiku.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dus dat ene punt zou ook hun mailclient kunnen zijn ;-) Ik geloof in convergentie die verder gaat dan social networks alleen - op dit moment heeft iedere messaging methode zijn voordelen en nadelen. Zo is zoals Scott Karp aangeeft nadeel van bijv. Facebook dat je geen subsets van je contacts kan aanschrijven. Iets wat op dit moment natuurlijk wel kan met email. Maar met Hyves ook meen ik ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ronald, als het echt een mailclient is (als in software op de PC) dan lijkt me dat sterk aangezien je het op allerlei devices wil kunnen gebruiken.

  En ja, bj Hyves kan dat wel;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben zelf verstokt Gmail gebruiker dus had inderdaad een web-based client in mijn hoofd. Zijn er nog mensen die dit niet vanuit hun browser doen? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. [...] tijdje terug schreef ik over communiceren nieuwe stijl naar aanleiding van de trend om social networking diensten te gebruiken voor de communicatie met [...]

  BeantwoordenVerwijderen