maandag 11 september 2006

Het is geen spel

Vaak wordt over Second Life gezegd dat het geen spel is en dat er zo ook niet naar gekeken moet worden. Het is een virtuele omgeving waarbij alles draait om socializen, creatie, experimenteren, etc. Wanneer je kijkt naar World of Warcraft dan is het daar eigenlijk niet veel anders behalve dat er een gameplay is die alles faciliteert en die de virtuele wereld extreem populair heeft gemaakt. Maar uiteindelijk is het toch geen spel...

"Edward Castronova sees all this as an early indicator of what will become a vast participation in synthetic worlds, with fuzzier and fuzzier lines between virtual and physical realms. "In 20 or 30 years the technology will be here to create incredibly more realistic and immersive worlds," he says. "There will be a world that fits the fantasy of any life you want to lead." Those deep into WOW, of course, are already living that future. "Yes, it's just a game," says Joi Ito. "The way that the real world is a game."

2 opmerkingen:

 1. Ikzelf heb ook een tijdje op SecondLife gewoond en het is met name in het begin inderdaad een wonderlijke virtuele wereld.
  Eenmaal een paar maanden verder slaat de verveling gauw toe.
  Oke, je kunt een huisje bouwen, een beetje winkelen of zelf een winkeltje beginnen en virtueel geld verdienen.
  Maar het gaat er gewoon om dat je andere mensen ontmoet en lekker kunt gaan zitten chatten.

  Waar je verder weinig over hoort in de media is de alsmaar groeiende groep bewoners die zich geheel stort op het virtueel sex hebben met elkaar.
  Sex in alle vormen en soorten welteverstaan.
  Van vampierensex tot keiharde sm en van sexclubsex tot aan het onlangs opgerolde geheime 'kindernetwerk'...

  In principe alles wat je na heel goed zoeken tijdens je echte leven ook kunt tegenkomen (alhoewel vampierensex?).
  Daar zit nou juist het verschil met SecondLife.
  Binnen de wereld van SexendLife uh ik bedoel SecondLife kun je er bijna niet omheen en al helemaal niet indien jouw 'poppetje' een vrouwelijke versie betreft.
  Reklame voor sexartikelen, clubs of hele eilanden waar zich een sexcommunity bevindt zijn altijd op steenworp afstand.
  Er is dus niet voor niets een aparte SecondLife versie gemaakt voor mensen onder 18.

  Al met al kan het er behoorlijk gefrustreerd aan toegaan en ik ben benieuwd wat er uiteindelijk overeind blijft van de mooie virtuele en met name ongecontroleerde 3d wereld....
  Eens zien of de grote bedrijven dan nog steeds in de rij staan om op SecondLife iets te doen.

  Als laatste wil ik even kwijt dat ik niks tegen SecondLife en zijn merendeels sexueel getinte bewoners heb, maar je hoort er verder weinig over in de media vandaar mijn reactie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Albert, helemaal eens met je opmerkingen. Vorige week tijdens eDay heb ik dit ook al aangestipt, en tegelijkertijd werd toevallig een open source versie gelanceerd door qDot van een programma waarmee een teledildo aangestuurd kan worden vanuit SL. Ook een mooi voorbeeld van waar het in SL allemaal om draait. Maar goed, is dat dan zo anders dan in het echte leven? Of heb ik dat beeld alleen maar omdat ik op de Wallen woon...;-)

  BeantwoordenVerwijderen