vrijdag 8 september 2006

De ambities van RTL

Wat RTL betreft start alles bij TV:

"Hoewel digitale kanalen steeds belangrijker worden, zal televisie (RTL 4, RTL 5 en RTL 7) de basis blijven voor initiatieven van RTL. Het einde van de 30-seconden televisiecommercial is nog niet in zicht, sterker nog: RTL voorziet de komende jaren een groei in de vraag naar uitzendtijd voor commercials."

Zolang ze niet fundamenteel anders gaan denken (neem de gebruiker, en niet het hebben van 3 TV-zenders, eens als uitgangspunt bijvoorbeeld...) lopen al deze initiatieven wat mij betreft uiteindelijk uit op een grote deceptie.

En misschien dat ze ook eens moeten gaan praten met partijen die niet zo afhankelijk zijn van het maken van 30'' commercials, wie weet wat voor een creativiteit er dan naar boven gaat komen...

"Eijken is teleurgesteld in de creativiteit van reclamebureaus als het gaat om het bedenken van nieuwe modellen voor online video en mobiel. “Met een standaard 30 seconden spotje kun je niets op een mobieltje.” De opkomst bij de presentatie van RTL gisteren sprak volgens hem boekdelen: van de 15 uitgenodigde reclamebureaus – de meesten gevestigd in de zeer nabije omgeving – waren er maar 3 aanwezig."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten