woensdag 15 maart 2006

Mijn reclameweek

ReclameWeek vroeg mij om een week lang een dagboek bij te houden. Vandaag verschijnt het dagboek in het blad, bij deze ook op de Ymerce. Gaat om vorige week overigens...

Maandag
7.00 op kantoor. De week begint met het live zetten van een nieuwe versie van de Flirt & Scoor website waarmee we Nederlanders willen aanzetten om te gaan flirten door Eccky’s te maken met zoveel mogelijk verschillende mensen. Deze vormt de basis van de gemeenschappelijke promotie die we doen in samenwerking met Doritos. Tussendoor verschillende journalisten aan de telefoon die graag willen weten wat er allemaal staat te gebeuren en benieuwd zijn naar de eerste cijfertjes.

’s Avonds een borrel voor het Eccky team. Dat zijn zo’n 25 mensen op dit moment. Gezamenlijk kijken we dan naar de eerste uitzending van de Doritos/Eccky TV commercial. 18.41 op Veronica. Niet dat we zo’n heilig geloof hebben in de werking van TV-spots, maar het is toch wel een bijzonder moment.



Helaas wordt het weer een latertje, een hoop tegenslag overdag zorgt ervoor dat we pas om 1.00 de laatste versie van de website live hebben. Met nog steeds de nodige problemen… Tussendoor snel een pizzatje eten terwijl ik 55 pagina’s aan SpinAwards cases doorneem ter voorbereiding op de juryavond voor het “Beste Gaming Concept 2005”



Dinsdag
7.30 op kantoor vandaag, was een kort nachtje. Alles lijkt goed te werken, behalve het deel van de website waar 8 bekende Nederlanders (BNers) zich de komende gaan presenteren als potentiele Eccky ouder voor een paar gelukkige tieners. Lieke van Lexmond moet dus nog eventjes wachten op haar eerste kindje;-) Verder vanochtend bezig met het business plan voor Eccky. We bespreken een aantal belangrijke keuzes die gemaakt dienen te worden, bijvoorbeeld of Eccky wel of niet een betaalde game moet zijn. Gratis = meer bereik = interessanter voor adverteerders.

Als ik ’s middags onderweg ben naar de SpinAwards jury bijeenkomst krijg ik een SMSje dat Flabber (de grootste weblog in Nederland) een oproep heeft gedaan aan al hun lezers om de Flirt & Scoor rankings te ‘kapen’ en zo alle prijzen te winnen. Maar goed, dat zien we morgen wel weer. De SpinAwards jury bijeenkomst is vooral even een weerzien van een hoop bekenden. Leuk om te doen ook aangezien je veel interessante case-studies ziet langskomen die je met specialisten bediscussieerd die ieder een eigen invalshoek hebben.

Woensdag
Even de statistieken van gister bekijken. Ziet er allemaal zeer positief uit, die babyboom gaat er zeker komen! Daarna een email-interview voor Comment over wat merken met Eccky kunnen. Veel.



In de middag vooral met de programmeurs bezig om te kijken naar prioriteiten en specificaties van verbeteringen aan Eccky. Na een wokje op het Leidseplein nog snel m’n biografie schrijven voor een congres in Hollywood waar ik later deze maand zal spreken over “In-Game Advertising & the Custom Branded Experience”.

Donderdag
Vandaag de hele dag vrijgehouden om aan het business plan voor Eccky te werken. Ik besef nu pas goed waarom bedrijven vaak consultants inhuren om dat te doen. Het is extreem lastig om je hoofd goed vrij te maken voor meer strategische zaken terwijl de operationele werkelijkheid je continue opslokt.

’s Avonds eten met een vriendinnetje dat ik 16 jaar niet gezien heb maar via via toevallig weer mee in contact kwam. Op Hyves, een medium dat ik zowel professioneel als prive steeds beter ga waarderen…

Vrijdag
De hele dag staat in het teken van de statistieken. We zijn een management informatiesysteem aan het bouwen om de resultaten van Eccky goed te kunnen volgen, maar ook om onze partners de juiste data te kunnen geven over het succes van de verschillende promotiecampagnes. Een Eccky ouder genereert erg veel data, en het is niet eenvoudig om daar de juiste relevante (en geaggregeerde) informatie uit te destilleren.

Vrijdagavond een kleine borrel met collega’s, deze eindigt rond 5.00 in de buurt van het Leidseplein…

Zaterdag
Het lastige van het introduceren van een nieuwe website die direct zeer veel gebruikers heeft is dat nog niet alles even stabiel draait. Zaterdagochtend dan ook om 9.00 weer aan de slag.



’s Middags even lekker uitwaaien op de hei met een klein drankje bij De Tafelberg in Blaricum. Om 16.00 weer in A’dam voor een interview met nrc.next over een van mijn favoriete onderwerpen, Second Life. Een zeer fascinerende virtuele wereld waarin heel veel mogelijk is…

De avond eindigt vroeg, iets te moe van de nacht ervoor.

Zondag
Om 4.00 al weer op kantoor. Inbraakalarm. Nadeel van dicht bij kantoor wonen. Blijkt niets aan de hand te zijn.

Vanochtend maak ik m’n reis schema voor de trip naar Californie later deze maand. Naast spreken op een congres ga ik tegelijkertijd met een aantal interessante partijen praten over de Amerikaanse introductie van Eccky.

Vervolgens een lange lunch afspraak met het Eccky management waarbij we een aantal belangrijke strategische discussies over de toekomst van Eccky proberen af te ronden. We komen een eind, maar zijn er nog niet.

Een borrelafspraak voor zondagavond afgezegd, in plaats daarvan twee maanden administratie wegwerken en een beetje bloggen op yme.nl

1 opmerking:

  1. "Het is extreem lastig om je hoofd goed vrij te maken voor meer strategische zaken terwijl de operationele werkelijkheid je continue opslokt". Ja daar worstel ik momenteel ook mee...het gekke is dat je weet dat dat het belangrijkst is, maar je tijd en aandacht verdwijnt door de week in een zwart gat...

    Ik probeer hier mijn weekenden mee te vullen, maar dat is niet echt een lange termijn oplossing...:-)

    Misschien moeten we consultant bij elkaar spelen? :-D

    BeantwoordenVerwijderen