donderdag 9 maart 2006

Log in voor een nieuwe baan

Gisteravond was ik een korte biografie van mijzelf aan het maken om naar een Amerikaanse congresorganisator te sturen aangezien ik later deze maand een praatje ga houden in Los Angeles. Ik zocht wat informatie die ik ooit wel eens opgeschreven had in een Monsterboard CV dus ik logde voor het eerst in 2 jaar weer eens in via Monsterboard.nl. Binnen 1 minuut was ik weer uitgelogd zonder iets veranderd te hebben.

Vanochtend kreeg ik binnen een uur vijf verschillende aanbiedingen om te komen praten over een concrete functie. Klaarblijkelijk had Monsterboard besloten dat mijn CV maar weer eens onder de aandacht gebracht moest worden omdat ik had inlogd, en bij veel recruiters kwam mijn CV vanochtend dus per email binnen. "He, ben je klaar bij Eccky?" was een van de reacties die ik kreeg...;-)

Persoonlijk vind ik deze feature van Monsterboard net iets te ver gaan. Uiteraard was ik (jaren geleden) vergeten om mijn CV op inactief te zetten, maar het zou aardig zijn wanneer je wel eerst gevraagd wordt of je het ok vind dat je CV actief onder de aandacht gebracht gaat worden. Het kan namelijk leiden tot verassende reacties, zowel in positieve als negatieve zin.

Maar goed, mocht je op zoek zijn naar een nieuwe baan, log dan eens in op Monsterboard. Wie weet....

4 opmerkingen:

 1. Vind het een heel apart standpunt dat je wil dat Monsterboard je toestemming vraagt om jouw c.v. onder de aandacht te brengen. In feite vroeg je de hulp van monsterboard om je C.V. onder de aandacht te brengen toen je jezelf daarvoor opgaf. Dan doen ze wat je vraagt is het weer niet goed. Er is ook altijd wel wat. Persoonlijk waardeer ik dit soort slimmigheden wel. Al is het in dit specifieke geval misschien wat ongelukkig. Desondanks was het te voorkomen geweest, door tijdig STOP te zeggen tegen monsterboard.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben het ook zeker met je eens dat de 'fout' bj mijzelf ligt.

  Maar dan nog zou een dergelijk systeem mij kunnen behoeden voor dat soort fouten.

  Er is een optie om je CV te 'vernieuwen' waardoor het opnieuw onder de aandacht gebracht wordt, die optie vereist een actie van de gebruiker. Wanneer je na 2 jaar weer eens inlogt lijkt het me logischer dat je de keus aan de gebruiker laat om e.e.a. te vernieuwen en dat niet automatisch doet. Ik had notabene niets gewijzigd/toegevoegd, en er gebeurt best wel wat in 2 jaar... Er is dus nu ook een verouderd CV onder de aandacht gebracht. Dat kan ook niet in het belang van Monsterboard zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Okee. Ik was niet op de hoogte van die functie van monsterboard eerlijk gezegd. Gebruik het zelf niet.

  Omdat het C.V. al twee jaar oud was is het waarschijnlijk netter om gelijk als je inlogt die keuze om te verniewen voor je te krijgen. Ik denk niet echt dat de fout bij jou, noch bij monsterboard ligt.

  Waar je tegenaan bent gelopen is een systeem dat toen het ontworpen werd nooit rekening heeft gehouden met dit scenario. Men heeft de mogelijkheid over het hoofd gezien dat je vergeet om het cv op non-actief te zetten. Spijtig weliswaar, maar ook wel begrijpelijk. Dat gebeurt de beste interactiedesigners.

  Daarintegen is het niet onmogelijk dat je C.V. gedurende twee jaar niet veranderd. Als je geen werk gevonden hebt, de sitatuatie die het systeem van monsterboard ziet, dan is er ook weinig kans dat je C.V. gewijzigd is.

  Kortom, het is geen kwestie van schuld. Het is simpelweg een onvoorziene mogelijkheid in het systeem, die dit gebruikersgedrag niet heeft voorzien en daarom op deze (vanuit jouw standpunt gezien) vreemde manier reageert.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor zover ik dat kan zien gaat het hier om een vergissing:

  Als iemand 16 maanden niet inlogt, gaat een CV op inactief. Eerder niet, en 16 maanden is een lange tijd...

  Om vervolgens daarna je CV weer op "actief" te zetten is een handeling vereist: Je moet je CV proactief weer activeren.

  Wat ik denk dat er gebeurd is, is dat jij wél online bent geweest in die periode, zonder dat jij je dit herinnert (dit is mij ook overkomen).

  Het enige wat je dan hoeft te doen is je CV te bekijken en te saven, waardoor deze weer bovenaan de lijst van actieve CV's komt. Zelfs als je niks verandert...

  Het verklaart in ieder geval waarom jij opeens weer op de radar verschijnt van allerlei wervingclubs...

  CV's reactiveren op het moment dat mensen inloggen lijkt mij onlogisch; Monsterboard haar klanten staan hier ook niet om te springen me dunkt: je zegt het zelf al; niemand is geholpen met verlopen cv's.

  BeantwoordenVerwijderen