woensdag 17 augustus 2005

Het 'belang' van de publieke omroep

Volgens Trouw laat de introductie van Talpa nog maar eens zien waarom een uitstekende publieke omroep van belang is voor de samenleving. Nieuwsvoorziening aan de burger is volgens Trouw kennelijk alleen mogelijk via Talpa of de publieke omroep. Het maakt niet uit dat het RTL Nieuws (he, een commerciele zender!) minstens net zo goed is als het NOS Journaal, of dat vele mensen helemaal geen TV meer kijken en op internet prima hun weg weten te vinden. Wat mij betreft mag de publieke omroep geprivatiseerd of geliquideerd worden. Onzin dat we daar zoveel gemeenschapsgeld aan besteden.

"Daarentegen is het een heel andere vraag of de burger met Talpa naar behoren wordt bediend. De nieuwsshow van Talpa roept wat dat betreft gerede twijfel op. Die blijkt niet veel meer om het lijf te hebben dan een lukrake presentatie van onsamenhangende gebeurtenissen zonder enige context en ogenschijnlijk met geen ander doel dan de aandacht van de kijker vast te houden, het geeft niet hoe.

Op zo’n moment dringt pas in volle omvang het zwaarwegende belang door van het bestaan van een uitstekende publieke omroep voor de samenleving. Maar uitgerekend dat belang dreigt dezer dagen in Den Haag vermalen te worden. Treurig, maar waar: Den Haag speelt Talpa in de kaart."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten