woensdag 24 augustus 2005

Google Talk

Zou het graag proberen, maar heb nog geen vrienden.... Mocht je hetzelfde 'probleem' hebben, voeg me dan even toe: yme.bosma@gmail.com.

Ik geloof zeker dat Google een behoorlijk marktaandeel kan gaan veroveren, met name het feit dat ze het XMPP protocol (ontwikkeld door Jabber) als basis gebruiken (en ook SIP in de nabije toekomst zullen ondersteunen) is wat dat betreft erg belangrijk. Er zijn al vele clients die dit protocol gebruiken, en ook vele gebruikers die deze clients gebruiken. Nou hopen dat de andere grote IM spelers (MSN, Yahoo!, AIM, ICQ, Skype) snel zullen volgen, zijn we eindelijk verlost van al die interoperabiliteitsproblemen.... Wishful thinking uiteraard;-)

5 opmerkingen:

 1. Net Google talk geprobeerd. Geluid is goed. Daarna even vergeleken met Skype , dat geeft geen kwaliteitsverschil. Wel heeft Skype natuurlijk (nog) veel meer opties als conference call, chat en video.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vond zelf de latency nog al vervelend, had het idee dat t sterker was dan bij Skype. Maar goed, kan ook de verbinding geweest zijn....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Moet de verbinding zijn. Ik heb met en zonder headset geprobeerd, maar beide gaf een goed geluid. Ik heb ook vaak bij skype een echo, zal wel aan 'drukte' op het net liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nice site!
  http://gwyrcbwe.com/aejc/zhns.html | http://embvnahn.com/bwmr/mlcb.html

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Thank you!
  [url=http://gwyrcbwe.com/aejc/zhns.html]My homepage[/url] | [url=http://jnfuldsf.com/dioz/rywj.html]Cool site[/url]

  BeantwoordenVerwijderen