maandag 12 september 2005

One-stop-shop bij eBay...

Zal wel zijn omdat ik teveel aan m'n hoofd heb, maar ik begrijp niet echt waarom eBay Skype zou willen overnemen. En al helemaal niet voor dat bedrag... Wat mis ik?

"In verloop van tijd zullen we internettelefonie als onderdeel van eBay’s handelsplaats maken – een enorme stap vooruit om transacties sneller en makkelijker te maken en ook om interactie en menselijkheid dichter bij de community te brengen."

2 opmerkingen:

 1. Ebay heeft naast online veilingen voor consumenten natuurlijk een grote hoeveelheid merchants aangesloten. Als die straks via telefoon (lees skype) door online klanten kunnen worden benaderd voor meer info (prijs, levertijd, alternatieve producten ,etc) dan levert dit zowel added value voor merchant (ebay wordt beter verkoopkanaal) op als ook voor ebay/skype (telefooninkomsten).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Overal zie ik negatieve berichten opduiken.
  Teveel betaald voor een bedrijf als Skype.
  Idd de tijd zal het leren. Maar wat ik heb gezien is dat eBay vaak de goede beslissingen maakt op het goede moment. Kijk naar Paypal, overgenomen voor 1.5 miljard. Er werd destijds door analisten en journalisten verwacht dat dit bedrijf pas in 4 jaar tijd bij zou gaan dragen aan de winst, na eerst deze 1.5 miljard terug verdiend te hebben. Dit gebeurde al na 1.3 jaar en is nu een van de hoogvliegers binnen de eBay familie.
  Als VOIP echt de toekomst heeft, dan heeft eBay wat dat betreft een goede slag geslagen.
  Het zou goed zijn als iedereen die kritiek heeft eens goed kijkt naar de strategische waarde diehet bedrijf Skype gaat vertegenwoordigen voor eBay. We hebben het dan niet over de huidige activiteiten alleen, maar meer over de synergie die kan ontstaan door de twee eBay bedrijven, eBay en Paypal, tecombineren met de kracht en voordelen van Skype. Kijk bijvoorbeeld eens naar de presentatiedie op ebay.com staat over wat de plannen zijn link

  Tevens laten wij Nederlanders zien dat we zeer vooruitstrevend zijn, Marktplaats is de eerste, drie dagen na de overname, die de nieuwe dienst al geintegreerd heeft in het platform.

  Maar goed, misschien ben ik wel bevooroordeeld om zo te keer te gaan tegen iedereen hier...

  BeantwoordenVerwijderen