woensdag 16 maart 2011

Ik weet je te vinden

Op deze website (yme.nl) laat ik al sinds 2000 zien wat ik doe en waar ik ben. In het begin maakte ik overal foto's van om ze dan net niet real-time te publiceren. Later kwamen daar de status-updates en check-ins bij waar de geolocatie een vast onderdeel van is. Ik heb zelfs een widget op mijn homepage waarin je in realtime kunt zien waar ik ben via Google Latitude. Ik merk zelf dat er wel een ontwikkeling zit in wat ik wanneer deel, en ik merk ook dat het delen van locatie soms confronterend kan zijn, zeker wanneer dat in realtime is. Zo brak er laatst een brand uit in mijn huis welke achteraf aangestoken bleek te zijn, en onwillekeurig ga ik dan toch denken of er een verband is. Het verhaal dat Brad Feld hier opschrijft is daarom ook wel herkenbaar, en het zijn inderdaad de early-adaptors die zich het eerst zullen afvragen of dit wel de juiste manier is. Het antwoord is nee denk ik, en dat betekent dat het karakter van sommige populaire sociale diensten zal gaan veranderen. Zowel functioneel, als in de manier waarop en waarvoor we ze gebruiken.
"I guess it’s a good thing that this just happened and caused me to think harder about the implications. One of the reasons I immerse myself in this stuff is to understand the products and services, but also to understand the impact on humans and our society. While it’s easy to think intellectually about privacy, it’s a whole different deal when you have to process the ideas in the context of real issues that you encounter."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten