vrijdag 11 maart 2011

Hoe anoniem zijn anonieme profielen?

Ik lees net op Emerce dat Adatus vandaag gestart is met het verkopen van anonieme profielen met gedragingen en intenties van internetpubliek. Auke van den Hout, oprichter van Adatus, is tevens bestuurslid bij IAB Nederland, alwaar hij verantwoordelijk is voor de portefeuille Privacy.... Interessante combinatie.

Ik ben alleen benieuwd hoe die anonimiteit gegarandeerd is? Stel dat wij als Hyves klant worden van Adatus, hoe kan dan voorkomen worden dat wij de bij ons reeds bekende (en niet anonieme) profielinformatie kunnen koppelen aan 'gedragingen en intenties' zoals die op andere plekken dan hyves.nl verzameld zijn door Adatus?

Tegen beter weten in hoop ik echt dat de wetgeving op dit vlak steeds strenger zal worden, zodat internetgebruikers zich in ieder geval echt bewust kunnen zijn van al dat gehandel in data zonder daar zelf iets van te weten of voor beloond te worden. En nee, de relevantere advertenties wegen voor mij niet op tegen het feit dat ergens mijn gedrag op internet opgeslagen staat, en dat (volgens mij) niet gegarandeerd kan worden dat dit echt anoniem is en blijft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten