maandag 1 november 2010

TMG neemt Hyves over

Zojuist is bekend gemaakt dat de Telegraaf Media Groep 100% van de aandelen van Hyves zal overnemen. De meeste lezers van deze blog weten dat ik bij Hyves werk, dus ik vond dit nieuws wel aanleiding om weer eens een blogje te schrijven;-)

Waarom doen we dit? Het antwoord op deze vraag is eenvoudig. We hebben ruim twee jaar geleden gekozen voor een strategie die we "Hyves verbindt Nederland" noemen. Zowel qua produktontwikkeling alswel middels verschillende samenwerkingen is die strategie tot nog toe zeer succesvol gebleken. Hyves is veruit het grootste social media platform van Nederland en groeiende, in gebruik en financieel. Echter, voor veel van de recente initiatieven (denk bijvoorbeeld aan Hyves Mobile, Hyves TV, Hyves Games, Nu in Nederland, Hyves Afrekenen, maar ook de samenwerkingen met adverteerders en bureau's) geldt dat de groei sterk (en soms enorm) is, maar eigenlijk nog veel sneller zou kunnen gaan. Anders gezegd, we zouden veel meer waarde kunnen creeren, zowel voor hyvers, partners als aandeelhouders, indien Hyves eenvoudiger toegang zou hebben tot andere succesvolle (media)platformen, online en offline. In dat kader hebben we ook altijd gezegd open te staan voor gesprekken met mogelijke strategische partners. TMG is een groot multimediabedrijf dat met merken als De Telegraaf, Spits, Sky Radio, Relatieplanet, Habbo Hotel, Keesing en Webregio zeer goed aansluit bij de doelstellingen van Hyves. Andersom geldt uiteraard ook dat Hyves een fantastisch platform is voor een versnelling van de groei van de bestaande TMG onderdelen.

Persoonlijk heb ik me de afgelopen jaren bij Hyves druk beziggehouden met business development en partnerships. Het behoeft geen verdere uitleg dat bovenstaand nieuws ook in dat kader vele nieuwe mogelijkheden zal bieden, juist voor alle partijen waar we al (en nog niet) mee samenwerken. Heb je goede ideeen? Dan weet je me te vinden...;-)

8 opmerkingen:

 1. Yme,
  Dan is het dus uiteindelijk wel gelukt! Ik denk/hoop dat TMG er iets moois van blijft maken! Veel succes.

  Groet,

  Ron

  BeantwoordenVerwijderen
 2. [...] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door wilgengebroed, Rutger van Zuidam, Gerard van Enk, gijsbregt brouwer, Boris Geheniau en anderen. Boris Geheniau heeft gezegd: RT @HaroldKuepers: Blogpost van @yme over de verkoop van Hyves http://bit.ly/aFGwls [...]

  BeantwoordenVerwijderen
 3. [...] is het nu dus een feit. Hyves is geen zelfstandig bedrijf meer.Manager business development Yme ziet (uiteraard) vooral nieuwe kansen. Veel mogelijkheden om dingen nog sneller uit te voeren. Ik vrees [...]

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hyves wordt nu niets meer dan een adverteerders platform zoals al eerder is gebeurd. Het automatisch opt-in van de "persberichten" en vele andere zaken doen me denken aan, hyves richt zich niet op wat de eindgebruikers wenst te zien, maar wat adverteerders goed naar de gebruikers kunnen drukken. Ik zie zelf op geen enkele manier hoe deze site er beter op zou kunnen worden. Het is mooi dat je zoveel werk hebt kunnen verzetten op de site, maar hoe het intregreren van een enorme massa minder ontwikkelde platformen kan bijdragen aan een verbetering? Ik twijfel.

  Wat gaat er nu op hyves komen? Een sms balk? Een hot or not competitie? Snelste stijger? Meer omzet door kliks pageviews en andere 1995 stijl marketing? Ik kijk naar habbo, relatieplanet, sugababes en schud mn hoofd..

  Ik ben weg van hyves.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Men zal wel weer in grote scharen op zijn Nederlands reageren, maar ik vind: knap gedaan en gefeliciteerd!

  We zijn het misschien vergeten omdat hyves zo 'normaal' is, maar dit is in feite een extreem succesvol start-up traject volbracht.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd, Yme! En inderdaad, goeie ideeën zijn er in overvloed en kansen voor samenwerking om die ideeën optimaal momentum mee te geven nu des te meer! Je weet me nu te vinden, mail je me? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen