woensdag 13 oktober 2010

Hyves Games hard op weg om de grootste te worden

De ComScore cijfers over september zijn uit en het leek mij wel aardig om eens te kijken hoe het casual gaming landschap in Nederland zich ontwikkelt. Slechts vier maanden geleden lanceerden we Hyves Games in samenwerking met Spil Games die hun social gaming platform Zapapa hebben geintegreerd binnen Hyves. Inmiddels spelen dagelijks 223.000 hyvers (13+) op Hyves Games, dat is zo'n 7% van alle mensen (ruim 3 miljoen) die op een dag Hyves gebruiken. En daarmee is het nu de op een na grootste casual gaming website in Nederland, alleen Spele.nl doet het nog net beter. Maar partijen als Zylom en MSN Games laten we inmiddels ver achter ons. Met name het gebruik van Zylom is sterk aan het afnemen sinds de introductie van Hyves Games.

Update naar aanleiding van een terechte vraag van Michel in de reacties: deze statistieken over Hyves Games zijn exclusief de grote (maar ook kleine) individuele games op Hyves zoals Eccky en Maffia Resurrection. Het gaat alleen om de portal Hyves Games met daarin een collectie van games, en bijvoorbeeld Facebook heeft niet iets vergelijkbaars.

8 opmerkingen:

 1. Mooie stijgende lijn! Is het gebruik van Facebook games in Nederland niet onderzocht door Comscore of het gebruik daarvan zo laag volgens Comscore?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. [...] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Laura Walhout en Johan Vriezen, FlipWebNL. FlipWebNL heeft gezegd: Hyves Games hard op weg om de grootste te worden http://dlvr.it/6yQ6M [...]

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Michel, er is niet zoiets als Facebook Games. Dat zijn allemaal losse applicaties. Net als bij Hyves, de grootste individuele games zoals Eccky en Maffia Resurrection tellen niet mee voor het gebruik van Hyves Games. Gaat in deze blogpost dus alleen om de portal zelf, en Facebook heeft niet iets vergelijkbaars.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou alleen de fouten nog er uit die hyves games geeft want daar word je niet goed van

  BeantwoordenVerwijderen
 5. [...] het in samenwerking met Spil Games het onderdeel Hyves Games. Die gamesite is volgens Hyves hard op weg de grootste van Nederland te [...]

  BeantwoordenVerwijderen
 6. [...] « Hyves Games hard op weg om de grootste te worden [...]

  BeantwoordenVerwijderen
 7. @yme, zou je dan niet bijv. zapapa games mee moeten tellen? het is wel heel erg makkelijk om te zeggen dat alle games los zijn op FB, maar er zijn ook genoeg 'portals' te vinden aan die kant.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Roy, tot op heden zijn dergelijke portals altijd meegeteld op FB, dat heeft een technische oorzaak (FB platform). Daarbij is ook Zapapa niet makkelijk te meten door Comscore, veel verkeer gaat ook weer naar specifieke aanbieders van games binnen Zapapa.

  We hebben er met het ComScore team ook uitgebreid naar gekeken, maar is voor hun niet op te lossen.

  BeantwoordenVerwijderen