woensdag 4 maart 2009

Maakt het uit hoe mensen TV kijken?

Moet de krant echt op papier gelezen worden? Paul Graham stelt wat mij betreft terecht dat de 'bias' naar de TV en de papieren krant een van de belangrijkste problemen is bij de traditionele mediabedrijven.

"The TV networks already seem, grudgingly, to see where things are going, and have responded by putting their stuff, grudgingly, online. But they're still dragging their heels. They still seem to wish people would watch shows on TV instead, just as newspapers that put their stories online still seem to wish people would wait till the next morning and read them printed on paper. They should both just face the fact that the Internet is the primary medium."

3 opmerkingen:

 1. Eens. Waar gaat het om? Ben je een bedrijf dat in nieuws doet dan moet dat alle platforms inzetten om dat verhaal te vertellen. Doe je in entertainment idem. Bij de BBC hebben ze om die reden de verdeling in radio en tv opgeheven en heb je nu BBC Vision bijvoorbeeld. Als je goed bent in het vertellen van verhalen met bewegend beeld dan moet je dat zowel in een lange als een korte versie kunnen, inspelend op het scherm waar het op verschijnt. Of dat nu tv of mobiel is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is natuurlijk veel ongenuanceerder. De adverteerder denkt zo mogelijk nog behoudender dan de TV Zender en laat zich leiden door de mediabureaus. TV Commercials verkopen is nu eenmaal makkelijker, niet in de laatste plaats omdat TV Zenders en Mediabureaus dat nu eenmaal gewend zijn.  Aan de andere kant zouden TV Zenders best online willen gaan, en dit integraal onderdeel maken van hun pakketje. Alleen is de vraag of ze dat kunnen. Televisie en het verdienmodel daaromheen zijn al meer dan een have eeuw oud en de vraag is of TV Stations niet veel te traditioneel zijn om te transformeren. Ik loop al een tijdje rond in dat wereldje en ik ben ervan overtuigd dat de echte innovaties van buitenaf moeten komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Welk afstand moet ik van tv lcd 117cm zitten om te kunnen kijken?

  BeantwoordenVerwijderen