vrijdag 20 februari 2009

Werkt Uitzending Gemist alleen bij mij niet?

Via Emerce lees ik over de groei aan kijken en kijkers bij Uitzending Gemist. Ik heb een zeer goede internetverbinding thuis, maar krijg het toch niet voor elkaar op lekker eens naar Uitzending Gemist te kijken, al wil ik het erg graag.

Ten eerste heb ik een Mac Mini aan een 50-inch plasma scherm hangen, maar de Uitzending Gemist postzegel is dan wel erg klein.... Zelfs dan heb ik het er voor over om af en toe iets te kijken, maar om de paar minuten hapert de stream volgens een vast ritme. En dat gaat irriteren. Zelfde issue heb ik op Windows PCs.

Nederland 4 daarentegen werkt echt erg goed, wanneer gaat Uitzending Gemist over?

4 opmerkingen:

 1. Ik maak zelf heel veel gebruik van uitzendinggemist en rtlgemist. Ik moet zeggen dat uitzendinggemist veel trager is met streamen. Ik zet hem vaak gewoon aan te streamen en als hij er bijna is zet ik hem aan. Anders moet je steeds wachten...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Yme, ik heb dezelfde problemen met het streamen van Uitzendinggemist, maar alleen op de Mac. Wat ik meestal doe is de stream openen, wachten tot de hele uitzending is binnengehaald en dan pas afspelen. Maarja, dat is niet wat je wilt...  NOB, doe er wat aan!  Danny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik neem aan dat je Flip4Mac gebruikt icm Quicktime? Het gaat volgens mij om de buffertijd. Twee opties om te proberen:  - In 'systeemvoorkeuren' kun je bij QT voorkeuren onder 'streaming' de buffertijd iets verhogen.  - Wanneer je in de QT-player zelf naar de voorkeuren gaat, kun je onder 'Algemeen' het vinkje voor 'Speel automatisch af bij films openen' weghalen.  Hierdoor start de video niet meteen, terwijl er wel al een stukje binnenloopt en dat gebruik je dan als extra buffer. Na een paar seconden start je de stream en het loopt soepel door (bij mij wel althans).  Let er verder op dat je de BB-versie van een stream krijgt en niet de SB-versie want die is echt minutieus (regelen via instellingen player UG). Ook de BB is klein (zeker op 50 inch plasma) maar je kan 'm best nog wel wat oprekken...  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik moet zeggen dat ik keer op keer weer verbaasd ben hoe soepel Uitzendinggemist loopt, met Flip4Mac en Quicktime. Zonder aanpassingen in settings, en zelfs met niet echt supersnel internet in een ander land. Heb 4gb ram maar verder een vrij gewone macbook-niet-pro. Moet kunnen dus toch...?

  BeantwoordenVerwijderen