maandag 8 oktober 2007

Portable Social Networks discussie op PICNIC'07

Gelijktijdig betrokken zijn bij de organisatie van PICNIC en participeren als spreker in de allerlaatste sessie gaat niet goed samen (lees: zware hoofdpijn). Dessalnietemin hebben mijn panelgenoten er een interessante discussie van gemaakt, Gabe McIntyre deed verslag.

Video thumbnail. Click to play
Click To Play

1 opmerking:

  1. Steven Kruyswijk11 oktober 2007 om 20:14

    Dus dat heb ik gemist :-) Ik zat op de fiets ergens tussen Hilversum en A'dam, genietend van ons Groene Hart...



    Interessante discussie wel, leek bij tijd en wijlen veel op een college openID door de Amerikanen. Mooi om te zien dat Marc Canter, hoezeer hij ook voor totale openheid is, toch lijkt te zwelgen in het idee dat de buitenwereld er nu eenmaal niet aan wil.



    Doet me wat dat betreft denken aan David Weinberger en Henry Jenkins; beide verlichte figuren op het vlak van deze nieuwe vormen van online, distributed social engineering, maar desondanks beide met een 'glass ceiling': internet kan op z'n best een Power to the People 2.0 worden. Hetzelfde zie ik bij Canter als hij het heeft over het zo hard mogelijk uitsluiten van de Republikeinen... WTF? ;-)



    Het einde van de walled garden is totaal binnen handbereik, maar het gaat niet gebeuren als we het vormgeven binnen een nieuwe smaak van exclusivisme. De nieuwe trend is m.i. die van radicaal inclusivisme; let's build a new basic social infrastructure and invite the 'old folks' into a new game.



    Zeker met al het leuke speelgoed dat we tegenwoordig tot onze beschikking hebben geldt als nooit tevoren:



    Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. (Marianne Williamson)

    BeantwoordenVerwijderen