donderdag 15 maart 2007

Twitter net zo succesvol als Bush

Ok, misschien is dat niet helemaal een juiste vergelijking, maar de redenatie van Dave Winer is mij niet vreemd..;-)

“I’m very reluctant to dismiss Twitter as a passing fad, aware that many people said that about blogging, and I was sure they were wrong, and they were. Whenever so many people are so excited about something there must be some substance. It’s the same reasoning that makes me reject the idea that George W. Bush is stupid. You don’t get to be President and be stupid, and nothing frivolous gets to be as popular as quickly as Twitter has.”

7 opmerkingen:

 1. Leuk dat artikel van Dave te lezen. In het begin vond ik Twitter "een vriendje van Procrastening" maar inmiddels denk ik er toch wel iets anders over. Dave zegt "However if I were a Scoble fanboy, I would love that he posts every event in his busy life to his Twitter channel." En dat vind ik inderdaad een van de charmes, lezen dat al die bekende gasten ook mutserig en frustreren over k-klanten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, ja, maar blijft toch beetje het probleem dat Twitter niet echt schaalt en dus snel veel tijd gaan kosten. 24/7 zou het niets voor mij zijn denk ik, maar wie weet voor de vrijdag-avond in de stad;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga het eens 24/7 proberen, maar eigenlijk zou Hyves het als feature moeten toevoegen....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. [...] is de afgelopen dagen moeilijk om te ontsnappen aan het nieuws over Twitter. Ik ben er zelf ook mee aan het spelen en het is verbazend hoe snel de toepassingen nu [...]

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi,  Interessante ontwikkeling. Ben er ook lid. Nu nog weinig value add voor mij maar ik kan mij Yme's post erg goed voorstellen.  Het is een logische next step voor blogs, sociale netwerkprofielen als Hyves maar wellicht is het ook extensie van de (klassieke) status balk in Windows Live Messenger naar het Web.  Even een breder perspectief:

  - Alles wordt meer en meer gedigitaliseerd, opgeslagen en gedeeld (zie ook Attention.xml en Steve Mann als eerste cyborg sinds 1996 uit MIT, USA)

  - Subscribe to a friend is al een trend (zie Reinier Evers). Past perfect bij sociologische onderzoeken waar gesproken wordt over nauwere Strong Ties (Twitter ties ;-)) en tegelijkertijd een groter aantal Weak Ties met kennissen e.d. via sociale netwerken (less Twitter relevant). Een analogie op mobiele telefonie gebied vormt Push-To-Talk (PTT).

  - Random thoughts or memes kunnen meer, rijkere en diepere conversaties op een blog stimuleren en sneller problemen/issues oplossen voor de eigenaar ervan.

  - Twitter content kan de content frequentie van een blog doen stijgen waardoor er niet alleen voor de lezer voordelen zijn maar ook voor de blogger zelf als gevolg van een hogere SEO ranking  Meer context inzake Twitter kan gevonden worden op http://yuri.typepad.com/yuri_blog/2007/03/on_auth...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. [...] uit de hand gelopen NL bloggers shoutbox Twitter zeg ik vaarwel… Waar ik het oorspronkelijk een leuke micro-blogging tool vond is het in de praktijk meer een IRC chatroom voor bloggers met te [...]

  BeantwoordenVerwijderen