maandag 12 maart 2012

YouTube lessen via de Khan Academy

Sinds ik een tijdje terug voor het eerst bij de Khan Academy terecht kwam ben ik gefascineerd door de ontwikkeling (inmiddels ook gestart in Nederland) ervan. Ik kom tijd te kort voor het kijken van alle interessante lessen, gelukkig heb ik een klein zoontje met wie ik dit binnenkort samen kan doen;-) CBS heeft een achtergrondreportage over de Khan Academy, zeker de moeite waard om te lezen!
"It all started in 2004 when Sal Khan was working as a hedge fund analyst in Boston and his cousin Nadia, a 7th grader in New Orleans, was struggling with algebra. He agreed to tutor her remotely and wound up posting lessons on YouTube. They helped Nadia, but then an odd thing happened - total strangers started using them too."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten