dinsdag 29 juni 2010

Hyven wanneer Oranje voetbalt

Statistieken rondom het WK voetbal zijn altijd leuk, ik krijg er geen genoeg van, en dus zijn we ook eens gaan analyseren wat er nu gebeurt op hyves.nl wanneer Oranje speelt. In dit geval tegen Slowakije. Onderstaande grafiek (klik voor grotere versie)  geeft het aantal pageviews (in duizenden) per seconde weer, voor, tijdens en na de wedstrijd. De doelpunten zijn duidelijk zichtbaar, net als de rust. Op dit tijdstip lopen de pageviews altijd al sterk op, dus het dalende effect vlak na de doelpunten is des te opvallender. Zie met name de toelichting voor de details. De dalingen zijn zo sterk dat in het serverpark alle alarmen afgaan, normaal gesproken is er in zo'n geval een elektriciteitsstoring;-)

3 opmerkingen:

 1. Interessante analyse Yme. Verloopt het bezoek tijdens zo'n wedstrijd voornamelijk via mobiel, of zit men met de laptop op schoot? De rust lijkt me vooral een pc-moment, tijdens de wedstrijd meer iets voor het mobieltje. Leuk ook dat ze eerst naar het doelpunt kijken en dan erover berichten.

  Misschien ook leuk om eens op inhoud te checken, op welke pagina's zitten ze en waar schrijven bezoekers over in hun www's en krabbels.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is alleen website bezoek, dus vooral de laptop ja. En natuurlijk de mensen die geen voetbal willen kijken;-)

  We zien zeker ook meet WWWs tijdens de wedstrijd, ongeveer 80% van de publiek zichtbare WWWs gaat op dat moment over Oranje. Had zelf niet verwacht dat mensen zoveel gerelateerde content zouden plaatsen tijdens de wedstrijd.

  Mobiel moet ik apart eens induiken hiervoor.

  BeantwoordenVerwijderen