zondag 11 januari 2009

Internet en TV worden één

Althans, dat zegt Erwin;-)

"Internet-techniek is eenvoudig waardoor een producent straks voor lage kosten aanvullende functionaliteit aan programma’s kan koppelen (van stemmen, tot meedoen aan quizen, tot meepraten, tot koppelingen met sites e.d.) en waardoor de kijker straks ook de internet inhoud bij de hand heeft die waardevol op tv is."

Ik denk dat bovenstaande zeker gaat gebeuren, maar het leukst aan dit alles is wat mij betreft juist dat het niet de producent is die 'straks voor lage kosten aanvullende functionaliteit aan programma’s kan koppelen', maar dat iedereen dat kan aangezien het internet als een laag over de TV content gepresenteerd kan/zal worden. En dat gaat mooie dingen opleveren...

6 opmerkingen:

 1. @yme helemaal met je eens, moet je eens kijken wat de producenten daar van gaan vinden. Bij UPC speelt al de vraag: 'is de rode knop van UPC, van de zender of van het programma'. Als straks iedereen aan tv functionaliteit kan toevoegen gaan we nog leuke dingen zien. Maar ik denk dat de producenten zich eerst nog een tijdje op het achterhoofd gaan krabben. Van wie is de interactieve laag? Van de kabelaar, van de tv-fabrikant, van de zender, van de producent, van het publiek? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als ze zelf niet snel mooie dingen gaan doen dan heeft het stellen van die vraag al geen zin meer;-) Want dat 'derden' die interactieve laag kunnen gaan vormgeven staat vast lijkt me, daar hebben de producenten en kabelaars weinig tot geen controle meer over.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Internet en TV kunnen één worden... maar dat zal nog wel minimaal een jaar of 5 duren aangezien er nog geen standaard oplossing voor is.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @yme

  Wordt TV internet of internet TV? In 2006 hebben we bij de techtour voor de Benelux Avinity geselecteerd om die reden... met Avinity kun je bijv Hyves (zoals je ongetwijfeld weet) op je TV krijgen... Ik denk dat de 'oude' tv niet meer dan een broadcast kanaal wordt voor de interactieve variant (=internet)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ron, uiteindelijk zal alles internet zijn lijkt me, maar voor de komende jaren zal het meer een internetlaag over TV zijn...

  BeantwoordenVerwijderen