dinsdag 30 september 2008

De perfecte home entertainment oplossing

Ik ben al een tijdje op zoek naar de perfecte setup voor het organiseren van alle audio en video in mijn nieuwe huis. In het verleden keek ik vooral naar Windows Media Center of meer dedicated oplossingen als die van Kiss of Dreambox. Tot mijn grote verrassing blijkt Apple uiteindelijk het antwoord, en dat allemaal naar aanleiding van een discussie over Dell;-). Mijn weerstand tegen Apple was groot, dus dat zegt al genoeg...

Hoe ziet de basis er uiteindelijk uit? HDTV kijken en opnemen was voor mij een eis, het hebben van maar één afstandsbediening ook.

 1. Mac mini

 2. FireDTV C/CI + Alphacrypt CAM

 3. eyetv 3

 4. iPod touch of iPhone

 5. Remote Buddy

 6. Ziggo (met UPC Digital werkthet helaas niet...)


Het installeren was binnen een uurtje gedaan, geen enkele foutmelding of iets dergelijks... Ronald heeft dezelfde ervaring (maar dan met een iMac).

11 opmerkingen:

 1. Gebruik je nog 'standaard' software als VLC met remote buddy voor het afspelen van losse AVI bestanden of gebruik je Apple's Front Row of alternatieven als Plex of Boxee? Vooral de laatste twee kan ik erg aanbevelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Front row inderdaad (of op de Ipod), waarom zijn die laatste beter?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Front row crasht bij mij (om duistere redenen). Maar Plex ondersteund out of the box sowieso veel meer bestandsformaten en dingen als internet radio. Boxee voegt daar nog recommendations aan toe (als je wat je kijkt of luistert tenminste openbaar wil maken) en een erg fijne ingebouwde last.fm player. Daar staat dan weer tegenover dat beide in beta/alpha zijn dus dat, vooral boxee, nog wel eens wil omvallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik neem aan dat je er ook nog een externe harde schijf van 1Tb oid aan gehangen hebt? Of een NAS? Lijkt me wel nodig met HD-content. ;-)  Mijn setup is momenteel 1 NAS met bittorrent-functionaliteit van waar ik stream naar een iStar HD media tank onder de TV. Daarop worden de Amerikaanse series (met dank aan een bekende torrent-sitye) afgespeeld. Opnemen van tv doe ik niet of nauwelijks, want Uitzending Gemist via UPC digitale tv werkt prima. Maar als het echt nodig is kan die PVR van UPC dat ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik had het over de basissetup die afhankelijk is van waar in dit geval de content vandaan komt (Ziggo), storage oplossingen zijn inwisselbaar;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ff op de links klikken en je weet het;-) Punt 1,2 & 3 zijn echt noodzakelijk (naast een mooi scherm en kabel abo), rest is nice to have...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hi Yme, Ben ook al tijdje op zoek en dit klinkt als een goede oplossing. Ga er zelf nog induiken maar vroeg me af wat ruwweg de kosten zijn bij deze setup.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. valid point en verder kijken dan mijn neus lang is is best verstandig af en toe. Thanks again.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. iPod? Kijk hier eens! Mvix met een all-in-one oplossing link

  BeantwoordenVerwijderen
 10. [...] voor beter aanbod van content die normaal gesproken alleen via de reguliere TV distributiesystemen (ook in HD, maar niet on-demand) tot mij komt dan is het antwoord volmondig JA. [...]

  BeantwoordenVerwijderen
 11. 2 jaar later nog steeds een goed verhaal :-)

  Gebruik je nu nog steeds eye tv, of is daar inmiddels al iets beters voor in de plaats?

  BeantwoordenVerwijderen