woensdag 21 mei 2008

Jouw attentie is geld waard

Dat zou geen nieuws moet zijn, maar de stap die Microsoft vandaag neemt om gebruikers van haar zoekmachine te betalen is een eerste stap waar er meerdere zullen volgen. Gebruikers zullen directer beloond gaan worden in ruil voor informatie over wie ze zijn en wat ze willen. Dat is (nog) niet het model dat Microsoft zal hanteren, maar het wijst wel die kant op. En dat biedt kansen voor partijen die dit kunnen faciliteren...

"That is the idea behind a new Microsoft program that will return money to online users who find and buy selected products through its Live Search engine. It's an unusual move that illustrates the lengths to which the Redmond company is willing to go in its struggle to gain ground on the Internet search king."

3 opmerkingen:

 1. KIJK EENS GAUW OP link.  EEN ANDERE KIJK OP DE WERELD.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit idee is totaal niet nieuw. eind jaren negentig deed het toenmalige happypoint al zoiets met het toen poppulaire Alta Vista. Beiden bestaan al een tijdje niet meer.  Wel weet ik dat de enige die toen echt goed heeft verdiend aan happypoint, tegenwoordig regelmatig met mensen van microsoft door seattle wandelt en zelfs twee van de oprichters in zijn telefoon heeft staan en zij hem.  in nederland mag 'ie dan een beetje uitgespuid zijn, de amerikanen weten hem nog wel op waarde te schatten.

  BeantwoordenVerwijderen