vrijdag 7 maart 2008

Leuke Hyves cijfertjes voor het weekend

We zaten op kantoor even naar de laatste STIR-cijfers te kijken en toen bleek dat de presentaties die ik de afgelopen weken gegeven heb alweer zwaar outdated zijn... De populariteit van social networking in Nederland (=Hyves) stijgt zo ontzettend snel, verdubbeld in de afgelopen 6 maanden, dat de absolute cijfers (op de hele Nederlandse bevolking) ook echt indrukwekkend zijn. Zelfs als je niet bij Hyves werkt denk ik;-) 
LeeftijdBereikAbsoluut bereikAantal bezoekenBezoeken per maand
13-1970,3%978.00018.608.00019,03
20-3473,6%2.260.00047.925.00021,21
35-4953,1%2.035.00035.769.00017,58
50-ouder21,8%1.157.00011.397.0009,85

18 opmerkingen:

 1. Prachtige cijfers. Van harte gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben nog het meest impressed van de 50-plussers.. Knappe prestatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat er geen inzicht gegeven wordt in het gebruik door mannen en vrouwen. Hoeveel totaalgebruikers heeft hyves? Dat geeft meer inzicht in de waarde van de cijfers.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ingeborg, die cijfers zijn allemaal bij STIR te vinden. Het totaal aantal Nederlandse gebruikers van de website is nu ruim 6 miljoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoe netto zijn deze cijfers?  Bij Hyves is het namelijk wel zo dat er veel inactieve profielen zijn. Van die inactieve profielen zijn er aannemelijk een behoorlijk deel van die alleen ingeschreven zijn om rond te kunnen kijken. Zijn er vast een hoop die gewoon niet meer gebruikt worden.  Is iemand bekend met schoonmaak acties van Hyves op ongebruikte profielen die bijvoorbeeld langer dan een half jaar inactief zijn en nog steeds niet verder zijn gekomen dan de Jan Paparazzi foto bijvoorbeeld?  En dan nog iets:

  Er zijn ook behoorlijk wat hyvesprofielen die niet 1 persoon vertegenwoordigen, maar een organisatie, band of artiest (terwijl die artiest ook nog een prive hyve heeft bijvoorbeeld, dus dubbel). Dan heb ik het niet over groepshyves, zoals ze ook bestaan, maar gewone profielen.  Afijn, ik neem aan dat de cijfers bruto zijn. Dat ze indrukwekkend blijven, laat zich raden!  Het zou interessant zijn om de netto cijfers te hebben. Hoeveel verschillende individuen hebben een actief Hyves profiel?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Evelyne, deze cijfers gaan alleen over de op Hyves actieve unieke personen (in januari). Bovenstaande staat los van het aantal Hyves leden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hmm, nu wordt het echt verwarrend, haha!  Unieke personen...  Bedoel je nu dan unieke bezoekers?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Congrats ! Ben benieuwd naar de nieuwe ontwikkelingen en toepassingen, met name research ;-)  Succes !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat is actief? Meer dan eens per week inloggen?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Peter, dat staat verder uitgelegd bij de STIR. Maar het gemiddeld aantal bezoeken per maand per uniek persoon ligt iets onder de 20.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. [...] Vergelijk hier bijvoorbeeld de cijfers met Hyves - die liegen er niet om. Tags: second life statistieken virtueel [...]

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben wel benieuwd naar de Mobiele cijfers van Hyves. Hoeveel bezoekers hebben zijn (maandelijks?) via het mobiele net.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Stef, dat is (nu nog) iets lastiger om achter te komen dan je zou denken, maar het zijn tussen de 10 en 15 miljoen pageviews per maand en iets van 200 a 300K unieke gebruikers. Gemiddeld aantal bekeken pagina's per sessie ligt op 11.  Meer definitieve cijfers volgen nog... Maar gebruik van mobiel is in enkele maanden verdubbeld, dus voor wat betreft mobiel internet lijkt er in NL wel een 'tipping point' bereikt...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @ yme,  Hoe komen de bezoekers van de mobiele hyves-pagina op die site? Via een zoekmachine? of voornamelijk direct. Hoe kom je aan die cijfers?  Ik ben bezig met het schrijven van een whitepaper over Mobile Search en ben met name opzoek naar de Marktaandelen (binnen NL) van verschillende mobiele Search Engines. Wellicht kun je me daar aan helpen?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Indrukwekkend deze cijfers. Wij zijn zo ongeveer vandaag open gegaan met LeefJeDoel.nl Wat uiteraard een kleinere doelgroep heeft dan Hyves. Ben ook benieuwd of men social community moe is. We zullen zien. Aantallen zijn volledig transparant op de homepage. Dus voor social community liefhebbers leuk om te volgen. Groeit het? of niet? Gaat het exponentieel? Of is er geen behoefte aan Leefjedoel.nl ? We zullen het zien en met iedereen delen.  Alleen al het observeren van de aanwas van een nieuwe sociale community is interessant genoeg :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. [...] een internationaal karakter en daarom komt Hyves er vaak niet in voor terwijl dat op basis van de statistieken wel zou moetn/kunnen. Tevens krijg ik vaak de vraag wat wij verwachten van de invloed van [...]

  BeantwoordenVerwijderen
 17. [...] een internationaal karakter en daarom komt Hyves er vaak niet in voor terwijl dat op basis van de statistieken wel zou moetn/kunnen. Tevens krijg ik vaak de vraag wat wij verwachten van de invloed van [...]

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Gefeliciteerd! Een ongelofelijke prestatie, zeker als je kijkt naar de korte tijd waarin dit alles gerealiseerd is.  Persoonlijk vind ik het opvallend dat de meeste visits bij bezoekers tussen de 20-50 vandaan komen. Ik had verwacht dat de groei van hyves vooral kwam doordat de populariteit van hyves verschoven is van studenten naar de middelbare school. Maar nu blijkt hyves toch echt enorm breed gedragen. Top!

  BeantwoordenVerwijderen