maandag 3 maart 2008

Inboxen die nooit meer leeg raken

Ik was dit weekend aan het werk, maar het enige dat ik heb kunnen doen is m'n verschillende inboxen opschonen door alles wat niet (direct) mijn aandacht behoeft te verwijderen. En het lastige is dat het aantal inboxen blijft groeien: prive email, zakelijk email, post, Hyves, Facebook, Flickr, RealMee, voicemail, telefoon, SMS, IM, etc. Maar zo gauw ik aan de belangrijkere dingen kan toekomen, het daadwerkelijk beantwoorden van berichten, komt er weer meer binnen dan eruit gaat.

Nu ben ik zeker niet de enige met dit probleem, maar of we al dicht bij een oplossing zijn vraag ik me af....

"It’s not just that people are having a hard time keeping up with email. It is that email is having a hard time keeping up with us and our insatiable need for constant communication. If an e-mail falls below the fold, which in my case on Gmail is the last 50 e-mails, it is pretty much lost. And anything more than 48 hours old is a dead conversation."

5 opmerkingen:

 1. Ja dit maakt iedereen mee natuurlijk. Wat ik heb gedaan is een soort email strategie doorgevoerd aan de hand van het artikel Becoming a Email Ninja.  Een ideale methode om je weer grip op je mail te krijgen. Zal er binnenkort ook een bericht van maken op onze weblog over ondernemer hacks ;-)..  Groet,  Rogier

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, wat er denk ik nodig is, is een algehele email strategie - ook van de providers -, maar ook van consumenten om het concept email te vernieuwen en te ontdoen van spam.

  Email is zijn huidige vorm vind ik in ieder geval niet innoverend of praktisch. Email anno 2008 is meer een last, dan een gemak. Een daadwerkelijke oplossing heb ik ook niet, maar ik vind het jammer dat er weinig successen geboekt worden op het gebied van email. Is de laatste jaren eigenlijk niets veranderd qua email.

  Ik voorzie - om spam tegen te gaan - dat er een makkelijkere manier moet komen om "trusted" email van "trusted" personen te ontvangen en niets anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Arne: Hmm.. alleen "trusted" email van "trusted" personen? Je e-mailadres deleten, alleen maar berichten uit Hyves van je vrienden toelaten en klaar ben je!  Maar dat is volgens mij niet de oplossing. Je wilt ook nog dat er een inhoudelijke (semantische) filter overheen gaat. Eentje die niet alleen de Viagra in de spam map gooit. Maar die ook de borrelverhalen in het 'later' mapje en harde sales proposals in het mapje 'nu' gooit. Of omgekeerd natuurlijk. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Samuel Ja precies... alleen is dat op dit moment een filter die je zelf in elkaar zit door de ervaring die je hebt met al de mail die al jaren in mailbox terecht komt.  Van Piet ontvang ik bijna altijd vunzige emails of weer wat humor. Van Klaas altijd iets serieus, van yme alleen een notificitation etc.. een dergelijk filter is te creëren met bijvoorbeeld zimbra of mailosx... Ik heb het en het werkt! :-)  Oke af en toe komt er ook een serieus mailtje van Piet die dan in de humor map terecht komt.. maar ik begin te ontdekken dat die mailtjes ook altijd een bepaalde structuur hebben dus ook weer te filteren :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oja ik had een oplossing beloofd... :-) Hier!! > Win tijd met Email!  Get back in control! :-)

  BeantwoordenVerwijderen