maandag 6 augustus 2007

Gemakkelijk netwerken

Wired maakt een duidelijk statement over hoe de toekomst van de social networking (diensten) er uit zal zien. Open, open en open. Die toekomst is onvermijdelijk, Marc Canter legt dat hier ook nog eens uit. Ik geloof zelf ook dat het deze kant op gaat en dat betekent dat ik me de komende tijd niet hoef te vervelen;-)

"At this point, "friend" relationships remain unique to the social networks. The web still lacks a generalized way to convey relationships between people's identities on the internet. The absence of this secret sauce -- an underlying framework that connects "friends" and establishes trust relationships between peers -- is what gave rise to social networks in the first place. While we've largely outgrown the limitations of closed platforms (take e-mail or the web itself), no one has stepped forward with an open solution to managing your friends on the internet at large."

12 opmerkingen:

 1. Yme,  Weer eens eens met jou :)  Mijn visie over sociale netwerken, de importantie van het real-time presenteren van gebruiksdata op de site zelf, de rol van (open) content en applicaties in dit licht, de impact van mobiele sociale netwerken, de convergentie van LinkedIn, Facebook en Hyves etc. :
  http://yuri.typepad.com/yuri_blog/2006/10/valuati... http://yuri.typepad.com/yuri_blog/2005/12/social_...


  Het zijn inmiddels best oude posts maar de relevantie en congruentie met de ideeen van Yme zijn niet gering naar mijn idee.  Ik kijk er zeer naar uit wat jij hiermee allemaal gaat doen.  Information wants to be free and social. Social Networks want to be open. I guess there is a match here ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dare Obasanjo relativeert e.e.a. op een zinnige manier wat mij betreft. Open moet geen doel op zich zijn, en er wordt op dit moment een hoop 'open' geschreeuwd zonder dat precies begrepen wordt wat daarvan het doel is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is een goed punt Yme. Hoe zou jij openheid in dit licht definieren en zien ?  Ik denk het integreren van verschillende content en apps met name de openheid van de sociale netwerken zelf betreft en minder de diepte-informatie per profiel. Dat kan gesloten blijven naar mijn idee in de meeste toepassingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Yme,  Nu je aan de slag gaat bij Hyves, betekent dat we op termijn mogen verwachten dat Hyves gaat voldoen aan jouw open, open, open normen?  Ik ben het in ieder geval volledig eens met je ideeën! En bij de ICT-projecten waar ik bij ben betrokken probeer ik e.e.a. de juiste richting in de sturen.  Ik zat laatst zelf nog te bedenken, ik ben zelf actief op Hyves en LinkedIn, en in mindere mate Facebook, Orkut en Xing. Er is nu nergens vastgelegd dat mijn profielen op deze sites verwijzen naar dezelfde persoon, behalve dan op http://www.carlintveld.nl/ op een wel erg losse manier ;-)  Is er inmiddels een site waar deze relatie tussen mijn profielen op de verschillende sites hard kan worden vastgelegd?  Succes,

  Carl

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Carl, dat kan ik helaas niet beloven. Alles wat ik hier schrijf is op persoonlijke titel, maar het mag duidelijk zijn dat als Hyves een compleet andere visie had ze me waarschijnlijk niet gevraagd hadden om daar te komen werken...  ClaimID en TheInternetAddressBook zijn voorbeelden van waar jij op doelt lijkt me.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Is Carp hier niet mee bezig voor de massa ?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey Carl gozer! Alles goed? :) Gymnasium Apeldoorn represent, in da hizzouse.  Ik denk persoonlijk dat we in dit geval ontzettend blij mogen zijn met de combi Yme & Hyves, maar dat we niet in de val moeten lopen van het ons afhankelijk opstellen van die twee voor het realiseren van de totale openheid waar we naar op zoek zijn.  Met andere woorden: laten we gewoon lekker meedevelopen! Yme heeft al een enorme bak met widgets compatible gemaakt (Photobucket kreeg ik niet aan de praat trouwens gisteren, maar dat terzijde), waarmee we onze Hyves als prototypes voor de nieuwe 'post-walled-garden' kunnen bespelen. Ben al enorm blij met mijn Wordpress blog op m'n Hyve nu!  Je kunt uiteraard ook je eigen uber-widget gaan klussen en die aan Yme aanbieden ter overweging :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @Yuri, wat Ronald doet heeft zeker raakvlakken met deze materie ja... Maar voor de details moet je even bij hem zijn...  @Steven, zeker niet afhankelijk van mij en Hyves worden nee;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. [...] Nederland hebben een aantal mensen de nieuwe ontwikkelingen opgepikt. Robert Gaal is bezig om een meeting hierover te [...]

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @ Carl: onXiam.com kun je ook precies wat jij wilt  Verder in aanvulling op deze interessante discussie (ben het eens met oa Yme's statement datg het allemaal meer open zou moeten worden en geen walled gardens) hier een interessant artikel waar dit allemaal verder wordt uitgewerkt: http://bradfitz.com/social-graph-problem/

  BeantwoordenVerwijderen